Wijnadvies in het restaurant - Afl. 14

AVROTROS

In deze aflevering van Gorts Wijnkwartier laat Ilja zien hoe druiven worden gesorteerd nadat ze geplukt zijn. Ten minste, hij laat zien hoe dat bij hém wordt gedaan. Ook legt hij uit hoe het sorteren er op andere wijngaarden uit kan zien. Op sommige wijngaarden wordt helemaal niets gesorteerd uit de druiven, dus kan het zomaar zijn dat je een slok wijn drinkt met een nasmaak van rubber... vanwege een oude fiets die door de oogstmachine is meegenomen. Meer over het sorteren van druiven

Ook worden er natuurlijk weer prangende kijkersvragen beantwoord door Ilja. Dit keer onder andere de vraag "waarom en hoe worden sommige wijnen gemixt?" En we zien wat er voor Ilja die avond op het menu staat, natuurlijk gemaakt door de wijnboerenminnares. Ilja zoekt er zoals gewoonlijk een lekker wijntje bij, en het gezin kan aan tafel!

Wijnperikelen in het restaurant

Wanneer je uiteten gaat in een restaurant, hoort daar (natuurlijk) een lekker wijntje bij. Maar, daar heb je wel eerst de wijnkaart voor nodig zodat je een keuze kunt maken. Soms kan een ober je helpen met het maken van de keuze, maar het helpt volgens Ilja niet echt mee wanneer hij enkel zijn eigen favoriet noemt. Welke stappen hij volgens Ilja wél zou moeten ondernemen, zie je in de uitzending.