AVROTROS
Bestseller boyBestseller boy
Bestseller boyBestseller boy

Bestseller Boy: internationale dramaserie over de grote droom van een jonge stadsbewoner

Wat als je tegen alle verwachtingen in op 21-jarige leeftijd doorbreekt met je eerste roman, maar daarmee iedereen om je heen verliest? Momo Zebbi is een jonge, ambitieuze Amsterdammer met één grote droom: bestsellerauteur worden. Zijn droom komt uit, maar haalt zijn leven totaal overhoop. Zijn ouders zetten hem uit huis, hij verliest zijn grote liefde en zijn vrienden verstoten hem. Zonder huis, familie en relatie begint voor Momo een zoektocht naar erkenning, liefde en naar zichzelf.

  1. Bestseller boy

Bestseller Boy, naar het gelijknamige boek van Mano Bouzamour, is een serie over liefde, idealen, verscheurdheid en literatuur van een jonge stadsbewoner.

“Als ik schrijf ben ik vrij. Schaamteloos vrij”
Momo Zebbi

Onder dat motto schrijft Momo drie jaar lang 's nachts op zijn zolderkamer aan een autobiografische roman. In bloemrijke straattaal beschrijft hij hoe het is om te laveren tussen de verschillende werelden waarin hij opgroeit: thuis bij zijn Marokkaanse ouders, het ruige leven op straat met zijn vrienden uit de buurt, het wilde uitgaansleven van Amsterdam waar alles kan en mag én over de liefde van zijn leven: Evelien.

Zoektocht naar erkenning, liefde en zichzelf

Hoewel zijn boek een hartstochtelijke ode is aan hun liefde, heeft hij weinig oog voor Evelien. Vlak voor zijn boek af is, maakt zij het uit. Wanneer zijn ouders horen over de 'schandelijke inhoud' van het boek van hun zoon, schoppen ze hem het huis uit en begint zijn zoektocht door Amsterdam naar liefde, erkenning en vooral een thuis.

Hij stort zich samen met zijn criminele neef Brahim in feestjes, avontuurtjes, seks, drank en drugs. Tot overmaat van ramp doet het boek niets en blijven het gedroomde succes en de royalties uit. Momo ontdekt dat het schrijversleven misschien wel net zo hard is als het leven op straat.

AVROTROS

AVROTROS

AVROTROS

Dankzij zijn bluf, ambitie en charmes lukt het Momo om de bestsellerlijst te beklimmen én om een plek voor zichzelf te veroveren. Uiteindelijk wordt hij de Bestseller boy waar hij jaren over droomde. Ondanks dit succes blijft zijn hunkering naar onvoorwaardelijke liefde en de pijn van het missen van een thuis.

Om inspiratie op te doen voor zijn tweede boek, maakt Momo een reis naar Marokko. Hier ontdekt hij hoe het vertellen van verhalen al generaties in de familie zit en wordt hij geconfronteerd met alles waar hij zo hard voor is weggerend: zijn eigen wortels. Voordat hij weer kan schrijven, moet dit weeskind met levende ouders zijn gevoel van identiteit, liefde en verbondenheid terug zien te krijgen.

Rolverdeling

  • Momo: Shahine El-Hamus

  • Fina: Frieda Barnhard

  • Evelien: Zoë Love Smith

  • Brahim: Sabri Saddik

  • Maaike Hamer: Wimie Wilhelm

  • Hubert Vlasblom: Theo Maassen

  • Malik: Zouzou Ben Chikha

  • Zohra: Nadia Abdelouafi

Andere rollen zijn weggelegd voor onder meer Gijs Blom, Susan Radder, Jim Deddes, Wim Helsen, Farrieda Smit, Fockeline Ouwerkerk, Anniek Pheifer en Anna Nooshin.

MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading