DNA Onbekend Marlijn en Jolanda
DNA OnbekendDNA Onbekend
DNA OnbekendDNA Onbekend

Bradley en Jolanda krijgen na jaren duidelijkheid over hun afkomst

Volgens zijn moeder was Bradley's vader een marinier waar ze ooit een one-night stand mee had. Sprak zij de waarheid? Ook Jolanda wil duidelijkheid over haar afkomst. Ze groeide op als enig kind, maar leek helemaal niet op haar ouders. Hoe dat komt, wordt haar later duidelijk. Jolanda ontdekt dat ze als kind illegaal is geadopteerd uit Italië.

  1. DNA Onbekend

Bradley is in het zonnige Zuid-Afrikaanse Kaapstad geboren. Zijn moeder is destijds nog maar achttien jaar oud en woont nog bij haar ouders. Uit het verhaal van zijn moeder blijkt dat zijn vader voor een jaar de zee op ging en bij terugkomst te horen kreeg dat zij was bevallen van hun zoon. Zijn moeder wilde hem uit angst niet meer ontmoeten, laat staan met hem trouwen.

“Waar kom ik écht vandaan?”
Bradley

Op 54-jarige leeftijd wil Bradley nog steeds weten waar hij vandaan komt. Met honderd procent zekerheid wil hij aan zijn dochters meegeven wat hun afkomst is, zodat zij niet hun hele leven rondlopen met diezelfde vraag.

Via sociale media vindt Bradley familieleden van zijn vaders kant. Hij komt in contact met een potentieel nichtje en een mogelijke oom. Zij blijken in Canada te wonen en via een videoverbinding heeft hij regelmatig contact met ze. Krijgen zij eindelijk definitief antwoord op de vraag of ze aan elkaar verwant zijn?

DNA Onbekend Marlijn en Bradley

Bradley vindt contact met mogelijke familieleden in Canada

Verborgen waarheid

Al bijna dertig jaar is Jolanda op zoek naar haar biologische familie. Haar Italiaanse moeder vertrekt ruim 53 jaar geleden met Jolanda nog in haar buik naar Amsterdam, waar destijds ook haar Nederlandse ouders woonden. Terwijl Jolanda illigaal wordt geadopteerd en in de hoofdstad blijft, vertrekt haar moeder weer richting Sicilië.

Wanneer Jolanda vier jaar is, verhuist ze samen met haar ouders naar Brabant. Met haar gitzwarte haren is ze een opvallende verschijning. Ze ziet er anders uit dan haar ouders, iets dat ook haar steeds meer opvalt. Er bekruipt Jolanda het gevoel dat er iets niets klopt. Vele vragen volgen, maar de antwoorden blijven uit.

“Mijn hele leven is er zo veel gelogen”
Jolanda

Op haar 23e slaat het noodlot toe. In twee jaar tijd verliest Jolanda haar Nedelandse ouders en man, waardoor ze met haar twee kleine kinderen achterblijft. Toch kon het nog erger. Via haar tante krijgt ze te horen dat haar ouders niet haar biologische ouders waren. Ze krijgt de waarheid te horen, maar niets staat zwart op wit.

Na een lange zoektocht, met hulp van privé detectives, heeft Jolanda nog steeds geen duidelijkheid. Kan Marlijn haar wel verder helpen?

DNA Onbekend Jolanda

Jolanda wil duidelijkheid over haar afkomst

Het verhaal van Bradley en Jolanda zie je woensdag 6 september 2023 om 21.20 uur op NPO 1.

    Uitzending gemist?

Terugkijken op NPO Start
MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading