AVROTROS
Nieuw KlassiekNieuw Klassiek
Nieuw KlassiekNieuw Klassiek

De betoverende stem van Cecilia Bartoli

Ontdek de betoverende stem van Cecilia Bartoli op haar nieuwste cd, Casta Diva. Met geliefde aria's en verborgen schatten uit het barokke repertoire is dit een must-have voor elke Bartoli-fan. Beantwoord de vraag en maak kans op een exemplaar!

  1. Nieuw Klassiek
  2. Klassiek
  3. Prijsvragen

Een karakteristiek stemgeluid

De stem van de wereldberoemde Italiaanse mezzosopraan Cecilia Bartoli verleidt, ontroert, fascineert en overrompelt als weinig andere stemmen. Dat komt door het karakteristieke timbre, de bijna onbegrensde virtuositeit en de ‘barokke’ sensualiteit van haar stem, die alle kwaliteiten bezit om met name het Italiaanse repertoire uit de 18e en 19e eeuw opnieuw tot leven te wekken.

En dat is precies wat Cecilia Bartoli al die vier decennia heeft gedaan en nog steeds doet. Deze nieuwe cd met voornamelijk eerder opgenomen, maar nooit eerder uitgebracht materiaal is een must voor iedere Bartoli fan! 

Verborgen schatten

Iedere nieuwe cd-opname van Cecilia Bartoli zit vol verrassingen. Zeker, wij horen haar op deze nieuwe cd in geliefde aria’s van barokke meesters als Händel en Porpora, en ook in beroemde hoogtepunten uit het belcanto-repertoire van Mozart, Rossini, Bellini en Donizetti.

Maar dan horen wij ook de onbekende aria van Gluck, wiens Italiaanse opera’s – in tegenstelling tot zijn Franse opera’s – grotendeels waren vergeten voordat Bartoli ze aan de vergetelheid ontrukte.

Nog onbekender zijn de aria’s van twee tegenwoordig totaal vergeten componisten: Giuseppe Persiani en Giovanni Pacini. Twee 19e-eeuwse componisten die een nadere kennismaking meer dan waard zijn! Dit is een cd voor alle liefhebbers van goede muziek. 

Cecilia Bartoli

De in 1966 in Rome geboren Italiaanse mezzosopraan Cecilia Bartoli is al bijna 40 jaar een wereldster. Zij weet precies welk repertoire bij haar stem past en heeft zo de frisheid van haar stem al die tijd bewaard.

Zij heeft belangrijk werk verzet voor de herontdekking van vergeten opera van onder anderen Vivaldi en Gluck. De laatste tijd is Bartoli steeds vaker ook als artistiek leider actief, zoals voor de vermaarde Salzburger Festspiele. 

Prijsvraag (verlopen)

Om kans te maken op deze cd hoef je alleen maar antwoord te geven op de volgende vraag:

Op 6 november a.s. zingt Cecilia Bartoli in het Concertgebouw te Amsterdam. In welke opera?

De prijsvraag loopt t/m woensdag 22 mei 2024. De winnaars krijgen persoonlijk bericht.

MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading