Schoenen icoon Zeynep Dag
Who's that girlWho's that girl
Who's that girlWho's that girl

De meisjesdroom van schoenen icoon Zeynep Dag kwam uit

Zeynep Dag neemt je in Who's that girl mee in haar leven waar niet alles altijd even makkelijk ging als gehoopt. Tegenwoordig dragen de grootste Hollywoodsterren haar schoenen.

  1. Who's that girl

Zeynep wilde unieke schoenen ontwerpen, schoenen die je nog nooit ergens hebt gezien. Ze begon te tekenen en had nooit durven dromen dat ze later een miljoenenbedrijf zou hebben. Het maken en ontwerpen van schoenen is meer dan dat, het is haar meisjesdroom. 

Ze leverde schoenen voor de serie Sex in the City en een toevallig ontmoeting op een parkeerplaats bracht haar carrière in een stroomversnelling. Het ging zelfs even te snel waardoor ze niet wist hoe verder te gaan. Maar, stoppen was nooit een optie. 

Schoenen voor Rihanna

En op een dag kreeg ze een mailtje van de assistent van artiest Rihanna. Ze geloofde het eerst niet maar het bleek toch echt waar te zijn. En vanaf toen ging het snel. Er volgenden meerdere grote artiesten die graag de schoenen van Zeynep wilde hebben. 

‘Stoppen was nooit een optie, daar waren mijn dromen veel te groot voor. Doorgaan was, is en blijft de kracht. Niets is mooier dan een krachtige en onafhankelijke vrouw te zijn. Precies de vrouw die ik wilde zijn.'

Het inspirerende verhaal van Zeynep Dag zie je in Who's that girl, uitgezonden op 4 april 2024 op NPO 3. Of kijk vanaf 14 maart alvast vooruit via NPO Plus.

“Ik gaf mezelf drie jaar de tijd maar het gebeurde in twee weken.”
Zeynep Dag
Zeynep Dag aan het schetsen

Zeyneb is altijd aan het schetsen en ontwerpen

Bekende schoenen van Zeynep

Het eerste ontwerp dat echt in productie ging. De blauwe variant is te zien in Sex in the City.

Collectie Zeyneb Dag

Een deel van de collectie van de schoenen die Zeyneb ontwierp

'Ik geloof pas dat je krachtig kan zijn in het leven als je ook daadwerkelijk jezelf durft te zijn.'

    Het verhaal van Zeynep Dag

Who's that girl
MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading