AVROTROS
Nu te Zien!Nu te Zien!
Nu te Zien!Nu te Zien!

Hedendaagse Afrikaanse kunst in het Afrika Museum

Het Afrika Museum viert de rijkdom en diversiteit van kunst uit Afrika en haar diaspora in de tentoonstelling ‘In Schitterend Licht’. Hun jarenlange verzamelde Afrikaanse kunstwerken zijn voor het eerst samen te zien. 

  1. Nu te Zien!
  2. Kunst
  3. Nu te Zien! extra
AVROTROS

Overzichtsfoto tentoonstelling In Schitterend Licht, Moderne & Hedendaagse kunst uit Afrika. Foto: Studio 38C

Een unieke en diverse collectie

De laatste jaren is er steeds meer belangstelling voor deze kunst, maar nog weinig Nederlandse musea hebben hedendaagse Afrikaanse kunst in de collectie. Dat ligt anders voor het Afrika Museum. Daar bouwen ze al sinds 1968 aan een dergelijke collectie die uniek is voor Nederland.  

Het Afrika Museum volgt verschillende kunstenaars en verzamelt hun werk structureel, in plaats van incidenteel. Al deze kunstenaars verhouden zich op hun eigen manier tot hun culturele geschiedenis en werpen daarmee een nieuwe blik op het verleden en de toekomst. Spiritualiteit, inheemse tradities en wereldreligies spelen een belangrijke rol in de tentoonstelling.

AVROTROS

Overzichtsfoto tentoonstelling In Schitterend Licht, Moderne & Hedendaagse kunst uit Afrika. Foto: Studio 38C

Afrika Museum in Nu te Zien!

Wil je meer te weten komen over de verschillende kunstwerken die op deze tentoonstelling te zien zijn? En hoe deze kunstenaars spiritualiteit gebruiken om onderwerpen als geweld, macht, gendernormen en kolonialisme aan te kaarten?

In het tv-programma Nu te Zien! laat Paulo Martina, directeur van Musea Zutphen, zich verrassen door de hedendaagse Afrikaanse kunst in het Afrika Museum.  

Kijk naar Nu te Zien, zaterdag 23 september om 21.15 uur bij AVROTROS op NPO 2.

    Nu te Zien! in het Afrika Museum

Bekijk de uitzending (terug) via NPO Start
MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading