AVROTROSAVROTROS
Beste ZangersBeste Zangers
Beste ZangersBeste Zangers

Deze liedjes van Douwe Bob hoor je in de eerste aflevering van Beste Zangers

In de eerste aflevering van het zestiende seizoen Beste Zangers stond Douwe Bob centraal. Duncan Laurence, Numidia, Marco Bakker, Mell, MEAU en Nick Schilder zijn in het oeuvre van Douwe Bob gedoken en hebben de volgende nummers eigen weten te maken: 

  1. Beste Zangers
  2. Douwe Bob

Douwe Bob - I Do 

Het nummer ’I Do’ heeft Douwe Bob geschreven, huilend achter de piano toen zijn hart voor de eerste keer gebroken was. Een heftige tijd voor hem die hij prachtig heeft weten om te zetten in muziek. In de uitzending van Beste Zangers wordt dit nummer gezongen door Duncan Laurence.

Rory Block - Lovin' Whiskey

Douwe Bob komt uit een muzikaal nest, zijn vader was kunstschilder en zijn moeder was danseres. Zijn vader was 54 toen Douwe geboren werd. De relatie met zijn vader omschrijft Douwe Bob als vrij gecompliceerd. Voor Douwe staat dit nummer voor de relatie tussen zijn vader en zijn moeder en het nummer heeft hem geholpen de situatie een plek te geven en zich in te leven in zijn moeder. In de uitzending van Beste Zangers wordt dit nummer gezongen door Mell. 

Douwe Bob - The shape I'm in

Douwe Bob schreef 'The shape I'm in' dat gaat over de complexe band die hij had met zijn vader. "Het nummer gaat over je vader vast pakken en te zeggen, “kijk wat je hebt gedaan”. En in het laatste couplet probeer ik ervan los te komen en mijn eigen leven te vinden, want je weet nu in ieder geval hoe het niet moet”. In de uitzending van Beste Zangers wordt dit nummer gezongen door Numidia. 

Douwe Bob - Jacob's song

Douwe Bob schreef het nummer Jacob's song nadat een vriend hem bij een kampvuur in Zweden vertelde over een relatie die over was en daar toen helemaal aan onderdoor ging. In de uitzending van Beste Zangers wordt dit nummer gezongen door Marco Bakker.  

Douwe Bob - Was it just me

Het nummer 'Was it just me' heeft Douwe in no-time heeft geschreven en zijn persoonlijk favoriet. In de uitzending van Beste Zangers wordt dit nummer gezongen door Nick Schilder.  

Douwe Bob - Someone you love

Een nummer dat hij heeft geschreven voor zijn zoon Elias dat gaat over dat hij zijn kind ware liefde gunt. In de uitzending van Beste Zangers wordt dit nummer gezongen door MEAU. 

MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading