AVROTROS
Beste ZangersBeste Zangers
Beste ZangersBeste Zangers

Deze nummers hoor je in 'The Power of Music' aflevering van Beste Zangers

Naast de duetten-aflevering heeft dit seizoen nog een speciale uitzending: The Power of Music. In deze aflevering wordt er aandacht besteed aan de kracht van muziek en hoe muziek kan helpen bij mentale gezondheid. Voor veel artiesten kan de muziekindustrie een zware wissel trekken op hun mentale gezondheid door de hoge druk en overvolle schema’s.

  1. Beste Zangers

Maar ook buiten de muziekindustrie is het een veel voorkomend probleem dat (jonge) mensen kampen met mentale klachten of een burn-out. De zangers op de bank herkennen zich hierin en vertellen hoe muziek hen helpt in moeilijke tijden. Iedereen heeft wel een nummer waar je naar luistert als het even te veel wordt. Of juist een nummer waar je altijd een goed gevoel van krijgt.

Mart Hoogkamer - Diamant 

Mell heeft gekozen voor een liedje van Mart Hoogkamer om hem een hart onder de riem te steken. Het nummer gaat over Mart, dat hij niet kapot te krijgen is en niks is zo sterk als een Diamand. Mell geeft met een Engelse songtekst een eigen twist aan het nummer. 

Beth Hart - Weight Of The World 

Douwe Bob zingt het nummer 'Weight Of The World' omdat het hem doet denken aan zijn moeder en stiefvader, zijn veilige haven. Dit nummer voelt voor hem als thuiskomen. 

Racoon - De echte vent (De echte vrouw) 

Dit nummer van Racoon wordt gezongen door MEAU in Beste Zangers. Ze luistert het nummer regelmatig op verschillende momenten, als zij verdrietig is maar ook als ze als vrolijk is. Het nummer gaat over hoe mensen je zien in de maatschappij en het overeind blijven staan door alle tijden heen.

Sting - Fields of Gold 

Dit lied geeft Marco erg veel rust, net als de natuur dat doet. Als hij zich down of moe voelt wandelt hij graag door de natuur. Om dichter bij de natuur te zijn is hij samen met zijn vrouw verhuisd naar Zuid-Limburg. Ook wandelt hij graag  door de ‘Fields of gold’ bij zijn vakantiehuisje in Frankrijk. Het gevoel dat de natuur hem geeft, wil hij overbrengen met dit liedje. 

Crowded house - Don’t dream it’s over 

Duncan zijn leven is in één klap veranderd door zijn winst op het Eurovisie Songfestival. Vlak daarna kwam de corona lockdown. Dit was voor hem een lastige periode wat voor hem was het een hele opeenstapeling aan dingen. Net voor een optreden bij het alternatieve Songfestival tijdens deze lockdown werd het hem allemaal te veel.  Een nummer die hem door deze tijd lastige heeft geholpen is ‘Don’t dream it’s over’. 

Nick Schilder - Realize

Nick Schilder doet iets bijzonders deze aflevering van Beste Zangers. Hij is de eerste zanger die een liedje van zichzelf zingt in het programma. Het nummer dat Nick gaat zingen is geschreven toen Nick en Simon net uit elkaar waren. De media was continu aan het praten over het duo. Nick Schilder vond dit erg lastig. Hij is hier mee omgegaan door elke dag in de avond even alleen te zitten en te schrijven. Hieruit is het liedje ‘Realize’ ontstaan. 

Pharrell Williams - Happy 

Numidia heeft een lied gekozen waar zij super blij van wordt en waarvan zij helemaal gaat swingen. De verschillende flashmobs die je zag op social media werd zij helemaal gelukkig van.

MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading