AVROTROS
Eurovisie SongfestivalEurovisie Songfestival
Eurovisie SongfestivalEurovisie Songfestival

Dit is Europapa van Joost Klein voor het Eurovisie Songfestival 2024!

Er zijn geen grenzen als je je dromen waar wilt maken. Dat is de boodschap van Europapa van Joost Klein. Het lied is een hommage aan zijn vader en is te omschrijven als een mix van nostalgie, melancholie en blijdschap, met herkenbare poëtische teksten en aanstekelijke beats waar Joost om bekendstaat. 

  1. Eurovisie Songfestival

Joost:” ‘Europapa’ gaat over een weeskind dat door heel Europa (en omstreken) reist om zichzelf te vinden en zijn verhaal te vertellen. Eerst kennen de mensen hem niet, maar hij blijft elke kans pakken om zichzelf te laten zien. ‘Europapa’ is een eerbetoon aan mijn vader. Hij gaf mij een wijde visie op de wereld mee in zijn opvoeding.”

Tekst gaat verder onder de videoclip

Joost Klein - Europapa - Eurovisie Songfestival inzending Nederland 2024

De kleurrijke videoclip is geregisseerd door Véras Fawaz en is een verbeelding van de cinematische wereld van Joost. Als je goed oplet zie je meerdere opvallende gezichten in de cast, waaronder S10, rapper Donnie, René Froger, Emma Wortelboer en Dj Paul Elstak. 

De songtekst schreef Joost samen met rapper Donnie en Tim Haars (als Gerrie van New Kids). De producer van Europapa is Teun de Kruif (Tantu Beats), met een bijzondere bijdrage van hardcore DJ Paul Elstak.

Op donderdag 9 mei staat Joost namens Nederland in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival en hij kijkt er ontzettend naar uit. “Het Eurovisie-optreden wordt een full circle-experience van verdriet omzetten in euforie.” 

Over de act zegt hij: Als mensen mijn act zien, moet de eerste reactie zijn: "Wat gebeurt hier?". Om de kijker vervolgens toch te raken. Een uitnodiging om dieper te duiken. Op 't eerste oog lijkt het een hele blije act, maar eenmaal daar voorbij liggen bloed, zweet en tranen.” 

 🔥 Het nummer is vanaf nu te beluisteren via alle bekende streaming platforms. 🔥

Eurovisie SongfestivalEurovisie Songfestival
Eurovisie SongfestivalEurovisie Songfestival
MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading