AVROTROS
Prinsengrachtconcert 2024Prinsengrachtconcert 2024
Prinsengrachtconcert 2024Prinsengrachtconcert 2024

Deze artiesten spelen tijdens het Prinsengrachtconcert 2024

Het thema en de artiesten voor het Prinsengrachtconcert 2024 zijn bekend. Dit jaar geeft het concert een podium aan bijzondere instrumenten en jonge musici. 

  1. Prinsengrachtconcert 2024
  2. Klassiek
Maak kennis met MILOŠ

De hoofdrol tijdens het Prinsengrachtconcert is deze editie weggelegd voor de gitaar, saxofoon en accordeon. Niet eerder waren de prachtige klanken van deze instrumenten solo te horen tijdens het evenement. De Montenegrijnse gitarist MILOŠ, Letse accordeonist Ksenija Sidorova en Britse saxofonist Jess Giliam brengen op zaterdag 24 augustus 2024, samen met ensemble Fuse, de bezoekers en de kijkers thuis in vervoering.

MILOŠ

Miloš Karadaglić, in 1983 geboren in Montenegro, is een van 's werelds meest gevierde klassieke gitaristen. Zijn carrière begon in 2011 met de release van zijn internationaal goed verkochte debuutalbum ‘Mediterraneo’. Sindsdien ontving hij talloze prijzen en lof van over de hele wereld. In 2016 nam BBC Music Magazine MILOŠ op in de ‘Zes van de beste klassieke gitaristen van de afgelopen eeuw’ lijst. Eerder trad hij als solist op met enkele van 's werelds grootste orkesten, waaronder London and LA Philharmonics. Zijn eerste uitverkochte solorecital in de ronde van de Royal Albert Hall werd door de critici geprezen en veroorzaakte wereldwijde sensatie. 

“I feel honoured to be the soloist of this year’s Prinsengrachtconcert, an open-air concert that has been the stage to so many celebrated classical musicians for over 40 years.”
MILOŠ

Het jaar met drie solisten 

Naast solist MILOŠ staat de in de New York Times geroemde Ksenija Sidorova op het podium, een van de belangrijkste ambassadeurs van de klassieke accordeon. Saxofonist Jess Gillam is de derde solist van de avond. Jess was de eerste saxofonist die in 2016 de finale van BBC Young Musician bereikte, eerder trad ze als jongste solist ooit op tijdens de Last Night of the Proms.

AVROTROS

Saxofonist Jess Gillam

AVROTROS

Accordeonist Ksenija Sidorova

AVROTROS

Ensemble Fuse

Het Prinsengrachtconcert wordt dit jaar weer gepresenteerd door Maria Fiselier en wordt live bij AVROTROS op NPO 2 uitgezonden. Ab Nieuwdorp presenteert op NPO Klassiek. In deze radio-uitzending is ook het voorprogramma te horen met het Animato Kwartet & Jelmer de Moed.

Het Prinsengrachtconcert, 24 augustus om 21.20 uur live bij AVROTROS op NPO 2 en vanaf 19:00 uur (inclusief voorprogramma) op NPO Klassiek. 

MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading