AVROTROS
Ik VertrekIk Vertrek
Ik VertrekIk Vertrek

Edwin en Kirsten vinden hun droombestemming in Zuid-Afrika

Edwin (51) en Kirsten (50) zijn echte Afrika-fanaten. Ze bloeien op bij het zien van de natuur en wildlife. Diep in hun hart weten ze dat hun droombestemming Zuid-Afrika is en dat ze hier ooit naartoe zullen emigreren. Maar dat dit zo snel zou gebeuren, hadden ze nooit verwacht.

  1. Ik Vertrek
  2. Afleveringen Ik Vertrek

De herhaling op zaterdag 8 juli 2023 vervalt i.v.m. een ingelaste uitzending over de Kabinescrisis(eerder uitgezonden op 25 november 2021) 

Na een ongelukkige val met een brommer belandt Edwin in het ziekenhuis met gebroken ribben, een klaplong en een gescheurd longvlies. Van daaruit gaan de twee bij zichzelf na wat ze nou écht willen doen. Emigreren naar Zuid-Afrika is het antwoord.

“het leven is maar kort, je moet de dingen doen die je leuk vindt”
Kirsten
AVROTROS

eigen terrein met lodge

AVROTROS

AVROTROS

Wildlife

Ze nemen afscheid van hun geliefde Bennekom en vertrekken naar Hoedspruit, dicht bij het Krugerpark. Daar neemt het stel voor 250.000 euro twee lodges  over. In de één gaan ze zelf wonen en de andere is bestemd voor de verhuur.

De eerste boekingen staan al over een aantal weken gepland, maar voor die tijd zal eerst de zebrapoep uit het zwembad moeten worden gevist. Edwin en Kirsten vinden het leven tussen de wilde dieren spannender dan gedacht en ze moeten erg wennen aan de Zuid-Afrikaanse mentaliteit.  

1. Workshop Afrikaanse dans

Edwin en Kirsten willen ervaren wat er in de omgeving allemaal te doen is voor de gasten. Ze stuiten op een workshop traditionele Afrikaanse dans waarbij stilzitten is verboden.

2. Ondersteboven 

In het laagseizoen worden de lodges verbouwd.  Edwin en Kirsten houden het nauwlettend in de gaten  want al snel blijkt dat de groep bouwers flink wat fouten maakt. De fundering voor een uitbouw ligt aan de verkeerde kant, een waterleiding wordt doorgehakt en de bouwers blijven hardleers.

Hoe gaat het met?Hoe gaat het met?
Hoe gaat het met?Hoe gaat het met?

    Uitzending 25 november 2021

Terugkijken op NPO Start
MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading