AVROTROS
Close UpClose Up
Close UpClose Up

Een halve eeuw aan fotoarchief: Herman Selleslags

De Belgische fotograaf Herman Selleslags (85) is twaalf jaar wanneer hij voor het eerst in aanraking komt met fotografie. Hij helpt zijn vader, Rik, met kleine klusjes bij het fotoagentschap. Vanaf zijn zestiende krijgt hij foto-opdrachten die hij zelf mag gaan uitvoeren. Op dat moment wist hij nog niet dat hij zou gaan uitgroeien tot een van de bekendste fotografen van België.

  1. Close Up
  2. Kunst
  3. Close Up afleveringen

Herman Selleslags

Selleslags fotografeerde verschillende nationale en internationale gebeurtenissen. Zijn, voornamelijk zwart-wit, foto’s zijn dan ook historische documenten.

De foto’s waren over het algemeen in opdracht van het Belgische Humo en het Nederlandse Vrij Nederland gemaakt. Maar hij maakte ook foto’s voor Knack, Die Zeit en de Volkskrant.

De onderwerpen van zijn foto’s hadden vooral betrekking op de politiek, media, popmuziek en het dagelijkse leven. Verschillende beroemdheden hebben voor zijn lens gestaan, waaronder Paul McCartney, Alfred Hitchcock, John Lennon, Mick Jagger en Tina Turner.

AVROTROS

Herman Selleslags met zijn archief

De iconische collectie

Het huis van Selleslags is getransformeerd in een gigantisch en chaotisch archief. Fotowerk van zijn vader en van zijn zoon Jan komt hij hier ook tegen.

De iconische collectie vertelt het verhaal van een bijzondere fotograaf die een muzikaal en maatschappelijk tijdsbeeld van ruim 70 jaar heeft weten te schetsen. Maar de muren van het huis verbergen ook een complexe, dubbele vader-zoonrelatie die deze fotografenfamilie in de greep houdt.

Close Up: Herman Selleslags - Life will give you pictures wordt tot nader order uitgesteld en op een later moment uitgezonden.

MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading