AVROTROS
Beste Zangers de podcastBeste Zangers de podcast
Beste Zangers de podcastBeste Zangers de podcast

Een jeugd vol muziek met MEAU

Deze week in de aflevering van Beste Zangers De Podcast spreekt NPO Radio 2 DJ Bart Arens met MEAU. Ze bespreken de avond van MEAU en haar muzikale carrière.

  1. Beste Zangers de podcast
  2. Beste Zangers
  3. MEAU
  4. Muziek

Een muzikale jeugd

MEAU groeit op met veel muziek om haar heen. Zo maakt haar opa ook muziek, een voorbeeld daarvan is La sonora paramarera. Hij bespeelde veel verschillende instrumenten: "Hij speelde gitaar, piano, mondharmonica, heel veel verschillende trommels en hij kon zingen (vooral backing vocals).” Zelf denkt ze dat haar passie voor muziek bij haar opa vandaan komt, 

“Mijn andere opa en oma waren ook wel muzikaal, maar niet zo muzikaal als deze opa. (..) Dus ik denk wel dat het van deze opa komt.” 

De opa van MEAU zong in het Surinaams. Vroeger zongen zij samen altijd een Surinaams kinderliedje en in de podcast laat ze daar een klein stukje van horen.

Een bijzondere vriendschap

De vriendschap van MEAU en Bart van Raccoon is erg bijzonder en zelf noemt ze het als liefde op het eerste gezicht, maar dan op muziekvlak. Ze heeft het liedje De echte vent van Raccoon herschreven naar De echte vrouw en toen Raccoon haar versie hoorde, vroegen ze MEAU meteen om op te treden in het voorprogramma van hun concert. “Toen kwam die (Bart) tijdens dat wij het voorprogramma deden in het publiek zitten. (..) Hij deed dat en was ondertussen aan het appen “Het is zo goed. Ik wil op je album.” Het voelde gewoon super puur. Toen zei ik: je vond dat opzetje met Maarten toch zo mooi? Misschien moeten we hem samen afmaken. En toen stond hij daar heel erg voor open.” 

MEAU De echte vrouw TikTok

Eenzaamheid

MEAU vertelt in haar uitzending dat ze zich af en toe best eenzaam kan voelen en in de podcast gaat ze er dieper op in: “Ik denk dat ik het vooral heb omdat er de laatste jaren heel veel is gebeurd. (..) Maar je hebt hele erge pieken, waar je super veel doet. Heel veel prikkels binnen krijgt, en je af en toe niet door hebt dat je moe bent. En als je dan thuis zit in je eentje kan dat best wel hard binnen komen. Ik kan mij dan best wel alleen voelen. Ik kan het steeds wel meer accepteren.”

De Beste Zangers

Tussen MEAU en de rest van de zangers klikte het meteen. “Ik was mega impressed van iedereen op zowel persoonlijk als muzikaal vlak.” Toch was het programma best lastig voor haar in het begin. 

“Bij de eerste repetitie brak ik echt. Ik zing nooit covers, ik ben voor mijn gevoel hartstikke goed in wat ik doe en dat is mijn eigen liedjes schrijven en zingen. Dan doe je iets heel erg anders, en ik werd daar best wel onzeker van. (..)” Het tegenovergestelde was zo. MEAU maakte bij iedereen gelijk grote indruk. De eerste aflevering werd haar liedje zelfs gekozen tot liedje van de avond. 

MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading