AVROTROS
Fan ZFan Z
Fan ZFan Z

Wanneer het fan zijn omslaat in een obsessie: Fan Z

Iedereen is weleens fan van iets of iemand; een popgroep, een artiest, een sporter of een influencer. Maar hoe ver ga je daarin als fan? 

  1. Fan Z
  2. Link in bio

In Fan Z worden vijf jonge en gepassioneerde superfans gevolgd. Zij storten zich vol overgave in de wereld van hun idolen. Van Harry Styles tot K-Pop tot Formule 1. Waar komt deze passie vandaan en wat voor impact heeft dit op hun leven? De serie Fan Z biedt een diepgaande blik op de veelzijdige manieren waarop fan zijn vorm krijgt in de moderne wereld.

AVROTROS

Dave 

Met zijn 2 meter 5 is Dave uit Volendam letterlijk de grootste Harry Styles fan van Nederland. En ook al heeft hij al 12 shows gezien van Harry’s Love on Tour shows, hij wil het afsluitende concert in Italië niet missen. In Fan Z wordt hij gevolgd tijdens deze trip en vertelt hij hoe Harry hem heeft geholpen om zichzelf te vinden.

AVROTROS

Sharon

Grote kans dat je een fanaccount volgt van een artiest of show die je leuk vindt. Maar wie zit daar eigenlijk achter? Superfan Sharon startte een paar jaar terug een fanaccount voor Demi Lovato. Maar wat begon als haar happy place, veranderde al snel in een nachtmerrie. In Fan Z zie je hoe ze hier mee om is gegaan, waarom ze toch weer besloot om een fanaccount voor Davina Michelle te starten en wat dat haar heeft gebracht.

AVROTROS

Kim

Kim spendeert enorm veel tijd op YouTube. Ze is fan van het YouTube-kanaal Bankzitters. Het heeft haar niet alleen vrienden voor het leven opgeleverd, het heeft ook haar creatieve kant aangewakkerd. Ze maakt zeer succesvolle edits voor TikTok en ze schrijft fanfictie met een pikant randje over de heren.

AVROTROS

Aukje en Annika 

"Is Formule 1 niet meer een sport voor mannen?" Aukje en Annika zijn helemaal klaar met die gedachte. Deze vriendinnen hebben elkaar ontmoet op de camping tijdens het Formule 1 weekend in Zandvoort en weten wel degelijk veel van Formule 1. Ook hebben ze dezelfde favoriete coureur Esteban Ocon. In Fan Z volgen wij de dames op hun missie om tijdens de Grand Prix in Spa iets speciaals voor Esteban Ocon te doen in de hoop zijn racenummer uitgeschreven te ontvangen voor een tattoo…

AVROTROS

Rikishi

Rikishi zit diep in de K-Pop wereld. Ze is meer dan een fan en noemt zichzelf een Stan. In het verleden had dit begrip een negatieve lading. Het is gebaseerd op het nummer Stan van Eminem over een obsessieve fan, maar Rikishi ziet dit heel anders. Als Stan is het haar missie om zoveel mogelijk mensen in aanraking te laten komen met haar favoriete artiesten. Door middel van het maken van TikToks en het organiseren van evenementen. Maar waar komt deze liefde vandaan? We komen erachter dat K-pop Rikishi door een moeilijke fase heeft geholpen… 

De vierdelige serie Fan Z van AVROTROS is vanaf vrijdag 8 september wekelijks te zien op het YouTube-kanaal van NPO 3 en op NPO3.nl.

    Bekijk alle afleveringen van Fan Z

    Over Harry Styles, Davina Michelle, Bankzitters, Formule 1 en KPOP

Bekijk alle afleveringen
MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading