AVROTROS
Nu te Zien!Nu te Zien!
Nu te Zien!Nu te Zien!

Eerste grote solotentoonstelling: Antonio López

De Spaanse kunstenaar Antonio López (88) wordt in Spanje bestempeld als de ‘grootste nog levende realistische kunstenaar’. De tentoonstelling ‘Antonio López - Meester van het Spaans realisme’ is de eerste grote solotentoonstelling van López in Nederland.

  1. Nu te Zien!
  2. Kunst
  3. Nu te Zien! extra

Antonio López

Tientallen schilderijen, tekeningen en beeldhouwwerken van over een periode van ongeveer zeventig jaar worden in Assen tentoongesteld.

López werkte soms wel meerdere jaren aan een kunstwerk. Een van zijn schilderijen kostte hem zestien jaar om af te maken. De tentoonstelling geeft de bezoeker een goede indruk in de gehele carrière van López.

AVROTROSSake Elzinga

Antonio López, Drents Museum, fotograaf Sake Elzinga

Rijke kunstwerken

De kunstenaar tovert alledaagse onderwerpen om tot rijke kunstwerken. De realistische landschappen, huiselijke omgeving, stadsgezichten tonen een scherpe perceptie en waardering van de schoonheid van de beelden die hij vastlegt.

Hij staat bekend om zijn extreem gedetailleerde werkwijze. Kortom, hij besteedt veel aandacht aan licht, kleur en vorm. 

De directeur van Teylers Museum, Marc de Beyer, bekijkt voor het tv-programma Nu te Zien! de voor het eerst vertoonde werken van Antonio López in de tentoonstelling ‘Antonio López - Meester van het Spaans realisme’ in het Drents Museum.

Kijk Nu te Zien! op woensdag 17 april 2024 om 21.11 uur op NPO 2.

MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading