AVROTROS
Nieuw KlassiekNieuw Klassiek
Nieuw KlassiekNieuw Klassiek

Enescu: The Complete Symphonies

Op de nieuwe cd Enescu: The Complete Symphonies hoor je naast bekendere Roemeense Rapsodieën de drie symfonieën van componist George Enescu. Beantwoord de prijsvraag en maak kans op een exemplaar van deze cd! 

  1. Nieuw Klassiek
  2. Prijsvragen
  3. Klassiek

De orkestwerken van de Roemeense componist George Enescu (1881-1955) staan bij de meeste orkesten maar zelden op het programma. Wat heerlijk dat er nu op drie cd's een complete opname van Enescu’s drie symfonieën is, aangevuld met de wat bekendere Roemeense Rapsodieën! Dirigent Cristian Măcelaru is hoorbaar de perfecte ambassadeur voor de symfonische werken van Enescu.

In het cd-boekje legt dirigent Cristian Măcelaru uit hoe belangrijk de muziek van Enescu voor hem is. Hij noemt Enescu ‘een groot genie’ en ‘mijn persoonlijke held’. Die liefde is begrijpelijk. Enescu’s drie symfonieën zijn een nadere kennismaking meer dan waard. Bij alle persoonlijke accenten – vaak ontleend aan de Roemeense volksmuziek – verwerkt Enescu ook allerlei invloeden van meesters als Brahms, Tsjaikovski, Mahler en Ravel. In de relatief bekende Roemeense Rapsodie nr.1 laat Enescu al horen dat er weinig componisten zijn die zo swingend en virtuoos voor orkest schrijven als hij. In zijn symfonieën komt daar de nodige diepte en poëzie bij. Er is geen beter begin om Enescu’s orkestmuziek te ontdekken dan deze nieuwe uitgave.

Cristian Măcelaru

De in 1980 geboren Roemeense dirigent Cristian Măcelaru maakt snel internationaal carrière. Hij is chef-dirigent van onder andere het Orchestre National de France en het WDR Sinfonieorchester. In Nederland dirigeerde hij met succes het Concertgebouworkest en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. 

Prijsvraag (verlopen)

Om kans te maken op deze cd hoef je alleen maar antwoord te geven op de volgende vraag: 

In welke Roemeense stad bevindt zich het Enescu Museum?

De prijsvraag loopt t/m woensdag 24 april 2024. De winnaars krijgen persoonlijk bericht. 

MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading