AVROTROS
Het geheim van de meester Het geheim van de meester
Het geheim van de meester Het geheim van de meester

Familieportret Baag van Armand Baag

Baag blinkt uit met zijn geheel eigen techniek voor het weergeven van bruine huid met meerdere lagen en opmerkelijke kleuren. Hij overtreft hierin zelfs Rembrandt. Lukt het team van Het geheim van de meester dit ook? 

  1. Het geheim van de meester
  2. Kunst

Unieke mogelijkheid

Frank Zichem, kunstenaarsvriend van Armand Baag, vertelt aan Joris Dik hoe moeilijk het was om in de jaren ‘70 in Amsterdam als Surinaamse kunstenaar een plek te krijgen binnen de kunstscene. Michel van de Laar krijgt de unieke mogelijkheid om de dochter van Baag en Baag's afgebeelde halfzus Joyce te ontmoeten.

AVROTROS

Portret van Suriname

Thijs Hagendijk verdiept zich in de symboliek en ontdekt dat het familieportret waarop Baag en zijn gezin afgebeeld staan eigenlijk ook een portret van Suriname is. Joris Dik doet het eerste technische onderzoek naar dit moderne schilderij.

AVROTROS

Een grote uitdaging

Onder het familieportret blijkt een wirwar van ondertekeningen te zitten. Lisa probeert dit fundament van het kunstwerk vast te leggen, om het vervolgens weer met een laag verf te bedekken. Ook bij dit werk vormt het weergeven van de juiste kleur weer een grote uitdaging voor Lisa.

Het geheim van de meester 'Familieportret Baag van Armand Baag' wordt uitgezonden op woensdag 29 mei om 20.25 uur bij AVROTROS op NPO 2. 

MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading