AVROTROS
MaestroMaestro
MaestroMaestro

Finalisten Maestro bekend

In de zesde aflevering van Maestro dirigeerden Chris, Tjitske en Frédérique indrukwekkende koorwerken. De avond kende veel hoogtepunten, maar wie dirigeerde zich naar de top?

  1. Maestro
  2. Klassiek

Symfonische uitdagingen

Wie toonde in aflevering zes (halve finale) leiderschap, muzikaliteit, inlevingsvermogen, vertelkracht en technische perfectie? De drie overgebleven maestro's, Tjitske Reidinga, Chris Zegers en Frédérique Spigt moesten elk een uitdagend symfonisch werk én een werk met koor dirigeren.

Een koor dirigeren

Dé uitdaging van deze week was om een koor te dirigeren. Een koor is afhankelijk van hoe een dirigent ademt. Het koor ademt in om een noot te zingen en die beweging moet de dirigent goed aangeven met zijn armen. Chris blies de zaal en alle kijkers omver met zijn 'Carmina Burana' van Carl Orff. Ed Spanjaard vond het 'verreweg het beste wat we tot nu van Chris gehoord hebben' en 'op het randje van overweldigend, absoluut meesterlijk!' 

Gevarenzone en finalisten

Frédérique liet zien dat ze gigantisch was gegroeid in haar rol als dirigent en behaalde de hoogste punten van de vakjury. In de gevarenzonde stonden Tjitske en Chris. Met 88% van de orkeststemmen bemachtigde Chris een plek in de finale, tegenover Frédérique.

Live Finale

Frédérique & Chris zullen het tegen elkaar opnemen in de zinderende finale! 

Maestro de finale is 21 januari om 20.25 uur LIVE te zien op NPO 1. Stem op jouw favoriet en beslis wie er wint!

MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading