AVROTROS
Hoe gaat het nu met?Hoe gaat het nu met?
Hoe gaat het nu met?Hoe gaat het nu met?

Hoe gaat het nu met Familie Van der Linden in Frankrijk?

Let op: deze update hoort bij de uitzending van 19 oktober 2023.

In de follow up uitzending van 19 oktober 2023 zien we hoe Familie Van der Linden opnieuw een uitdaging aangaat. Alsof hun glamping niet genoeg drukte met zich meebrengt, gaan ze een eeuwenoude abdij omtoveren tot gastenverblijf. Hoe is hun avontuur verlopen?

  1. Hoe gaat het nu met?
  2. Ik Vertrek
AVROTROS

Update 19 oktober 2023 - Domaine Ramonjavel

Wat heeft Ik Vertrek weer een prachtige uitzending van ons avontuur gemaakt. Onze derde aflevering inmiddels en we zijn weer zo blij met hoe het is geworden! En net als de vorige afleveringen was de tijd weer veel te kort en hebben we nog zoveel ongebruikte beelden waar we nu zelf een mooie reportage van aan het maken zijn. Nieuwsgierig? Hou dan onze social media in de gaten!

Rustiger vaarwater

Inmiddels zijn we in wat rustiger vaarwater beland en zit ons 8e seizoen erop. We kunnen terugblikken op een prachtig seizoen. We hebben genoten van de jonge gezinnen die van hun welverdiende vakantie genoten, van de spelende kinderen, de blije gezichtjes als we weer samen muziek maakten, als we de alpaca's voerden, op pad gingen met de Ramonjavel-express of de beroemde dip van Don.

Vier keer per week steekt Don zijn supersmoker aan en koken we voor onze gasten. Het zijn avonden om nooit te vergeten, vol gezelligheid en mooie gesprekken.

AVROTROS

supersmoker Brutus

AVROTROS

de alpaca's voederen

AVROTROS

de dip van Don

AVROTROS

samen muziek maken

Ervaren trouwambtenaar

Vanaf september begon ons bruiloftenseizoen, en we hebben weer magische momenten beleefd, zowel op Domaine Ramonjavel als op de abdij. Don is inmiddels een ervaren trouwambtenaar (ceremonieel), en we vinden het geweldig om samen bruiloften te organiseren.

Als extra bonus zijn Iris en Joey drie weken op vakantie geweest, het gezin weer even compleet, wat was dat weer heerlijk! We probeerden tussen de drukke bezigheden door nog wat tijd vrij te maken, dat viel niet mee, maar gewoon het simpele samenzijn, koffie drinken en na de kookavonden gezellig met z'n allen in de keuken om de enorme afwas weg te werken, was al super fijn!

Met de abdij hebben we ook al een mooi eerste seizoen gedraaid. Zoals jullie konden zien, begonnen we met een geweldige bruiloft, gevolgd door vele vakantiegangers die profiteerden van een prachtige abdij voor zichzelf. Ook voor volgend jaar beginnen de reserveringen al goed te lopen. We hebben veel aanvragen voor bruiloften, maar ook voor vakanties met grote groepen, yoga retreats, bedrijfs- en andere evenementen.

AVROTROS

Don als Babs

AVROTROS

de trouwzaal

AVROTROS

slaapkamer Abdij

AVROTROS

keuken Abdij

Onze draai gevonden

Het was een hele uitdaging om de abdij, de alpaca's en de glamping te combineren, maar inmiddels hebben we daar helemaal onze draai in gevonden. Na de opening van de abdij zijn we nog druk bezig geweest met de aankleding. We hebben leuke oude schilderijen en spiegels opgehangen, een mooie staande antieke klok geplaatst, en de gezamenlijke ruimte heeft nu een geweldig biljart. De kast is gevuld met spelletjes en boeken, en er staat een piano, ukelele en gitaar, dus ook daar kan nu muziek worden gemaakt!

Op de planning

Komende winter hebben we ook weer mooie projecten op de planning. Inmiddels staat onze vergunning toe dat we sanitair in de lodges mogen plaatsen, dus we zijn nu druk bezig met het koppelen van badkamers aan de lodgetenten. Ook krijgen de lodges een extra keukenblok met stromend water in de lodge, een mooie toevoeging!

Bij de abdij gaan we de salle de fête (feestzaal) renoveren. Er komt een nieuw plafond, en we gaan de panelen hergebruiken van de tijd dat de abdij een museum was. Er komt een mooie horecakeuken en een toiletgebouw. Ook hebben we geweldige antieke tegels gescoord voor het terras onder de mooie bogen in de kloostertuin; wat zal dat prachtig worden.

We gaan het zwembad vernieuwen, en in de andere vleugel gaan we alle kapotte ramen vervangen en nog drie slaapkamers met badkamers maken. Dit alles met het idee van we zien wel hoe ver we komen, want na een jaar van non-stop werken hebben we gemerkt dat we ook toe zijn aan een beetje vrije tijd en ontspanning.

AVROTROS

Kira, Maran, Brigitte, Don, Iris en Joey

AVROTROS

gezamenlijke ruimte

AVROTROS

badkamers aan de lodge

AVROTROS

elk jaar veulentjes op de alpacahoeve

Hoe gaat het met onze meiden?

Met de meiden gaat het super goed. Iris geniet enorm van haar leven in Nederland, samen met haar grote liefde Joey, en vindt haar opleiding geneeskunde aan het Erasmus geweldig.

Maran is begin september verhuisd naar Antwerpen. Het is wel even wennen zonder die heerlijke, vrolijke, gezellige krullenbol in huis, maar het gaat heel goed met haar. Ze is enorm blij met haar opleiding verloskunde en haar heerlijke kot op loopafstand van haar school.

Kira is, zelfs nu als puber, nog altijd ons stralende zonnetje in huis. Ze staat elke dag op met veel zin in de dag en heeft het heel leuk op het collège met al haar vrienden.

Joie de vivre!

Het is cliché, maar als het goed gaat met de meiden, zijn wij ook gelukkig! Het is wel even wennen dat we als gezin niet meer vaak samen kunnen zijn, en daar moeten we nog een beetje onze weg in vinden. Ondanks dat zijn we zo blij dat we acht jaar geleden de stap hebben gezet om hier te gaan wonen en willen we hier nooit meer weg.

We voelen ons hier helemaal thuis en gelukkig

De komende 5 jaar willen we de renovaties van de abdij afronden. De plannen zijn helder en liggen klaar,petit à petit, we hebben er zoveel zin in! En als de abdij klaar is en Kira haar lycée heeft afgerond, gaan we vaak onze kinderen opzoeken met onze zelfgebouwde pipocamper.

Lieve groet vanuit Fongrave, Don en Brigitte

Kijk hier de uitzending van 19 oktober 2023 terug

AVROTROS

Ik Vertrek Even Weg: Fam. Van der Linden vs Fam. Hammink

In Ik Vertrek: Even Weg mogen oud-kandidaten er even tussenuit. En vieren zij vakantie bij elkaar! Nu ze er toch zijn, doen ze inspiratie op en kijken ze hoe de ander zijn bedrijf runt.  

Uitzending 1 mei 2021

De familie Hammink uit Oostenrijk wordt ontvangen door de familie van der Linden uit Frankrijk, en andersom. Op de Glamping in Fongrave kennen Don en Brigitte inmiddels het klappen van de zweep.

Ze zijn maar wat bereid om 'emigratie-groentjes' Linda en Martin te adviseren over het runnen van een hotel. Tegelijkertijd neemt Martin Don in Gries im Sellrain mee naar de kapel voor een stukje verdieping. Maar of dat aan Don besteed is?

Kijk hier de uitzending terug

 

Update 27-4-2020 Coronacrisis

Het coronavirus heeft grote invloed op ons dagelijks leven. In de Ik Vertrek vlog laten onze emigranten zien hoe zij deze tijd ervaren op hun stukje van de wereld. Wat betekent het voor het gezin? En het bedrijf?  Hoe gaat het met familie Van der Linden hun Franse Glamping?

Het gezin zit alweer bijna vijf jaar in Frankrijk en dat gaat heel goed. Iris, Maran en Kira hebben inmiddels helemaal hun draai gevonden. Maran heeft zelfs een Frans vriendje! Don en Brigitte zijn nog altijd gelukkig met hun glamping; ze zijn zelfs aan het uitbreiden voor het komend seizoen. Nu is het nog maar de vraag of ze komend seizoen weer open kunnen. In Frankrijk is de lockdown verlengd tot 11 mei. Dat betekent dat familie Van der Linden het nog even moet uitzitten op hun Franse grond. Gelukkig krijgen ze gezinsuitbreiding, wat voor enig vermaak kan zorgen.

De Ik Vertrek vlog: bergen huiswerk, liefde op afstand en gezinsuitbreiding

AVROTROS

Update 2016

In 2015 begon hun avontuur in het Franse Lot-et-Garonne. De boerencamping die ze overnamen moest op de schop en plaatsmaken voor een luxe camping.  

Update 15-9-2016

Het gaat goed met ons! Met enorm veel plezier kijken we terug op de uitzending van Ik Vertrek. Wat was het leuk om alles weer terug te zien.

 De uitzending had wat ons betreft nog wel een uurtje mogen duren. We hadden nog graag laten zien hoe de kamers zijn geworden, dat elke tent de gezellig brocante inrichting heeft gekregen, het zwembad zo mooi blauw was en er veel werd genoten van de luxe ligbedden.

We hebben zoveel plezier gehad met de kindjes; veel rondjes gelopen met onze pony Pleun, we hebben oud Hollandse spelletjes gedaan, als de bel klingelde maakte iedereen zich klaar voor ‘de Dip’ en zelfs het brood rond brengen was één groot feest. Tot in de herfstvakantie hebben we gasten gehad. Als klap op de vuurpijl hadden we eind september een bruiloft. Een heel weekend feest met als startschot een bbq voor 85 gasten en op zaterdag de receptie. Alle tenten en kamers bezet, de sfeer was geweldig! Wat was dat leuk om te doen. We willen ons daar in gaan specialiseren. Don heeft al een trouwkapel voor aan het water gemaakt en we hebben een samenwerking met een Nederlands/Frans sprekende Babs. 

Winterklaar

Na het seizoen zijn de tenten weer opgeruimd en is alles winterklaar gemaakt. We zijn nu bezig de nieuwe keuken in de Brasserie te bouwen. We hebben voor volgend seizoen al heerlijke nieuwe gerechten op het menu staan. Voor deze winter staan er nog twee badkamers in de planning. We hebben besloten de tipi’s niet meer neer te zetten. Ze konden de gasten niet de luxe geven die wij zo graag willen bieden, dus daarvoor in de plaats komen er twee luxe tenten met privé sanitair.

Het zwembad krijgt een nieuwe poort met een kinderbeveiliging. Verder hebben we alweer nieuwe brocante eethoeken gescoord voor de Brasserie. We hopen dit jaar de tafels buiten te kunnen overdekken zodat ze kunnen blijven staan. Ook is de spelletjeskast alweer uitgebreid, de verkleedkleren zijn gewassen en voor de komende zomer nieuwe tenues gekocht voor de stoere jongens en meiden.Het is de tweede winter hier in Frankrijk. En ook al is het erg rustig in het winterseizoen; wij genieten ervan! We hebben al erg leuke contacten opgedaan. Op school is het altijd een heel gezoen als we aankomen. De meiden hebben regelmatig een vriendinnetje te logeren of ze gaan lekker winkelen in Villeneuve. Het gaat met alle drie erg goed, ze hebben hier helemaal hun draai gevonden.

Als we ze frans horen praten rollen we om van verbazing, wat gaat dat toch snel. Ze praten vliegensvlug en ook al met een zingende toon, prachtig! Onder het eten vertellen Don en ik wel eens wat in het Frans en dan worden we keurig verbeterd, een betere Franse les kunnen we niet wensen. Iris en Maran staan zelfs al een gemiddelde voldoende op school en Kira begint al een beetje te lezen in het Frans, oh wat zijn we trots!

HerstelOok met Don gaat het goed. Na de uitzending hebben we heel veel vragen gekregen hoe hij zo snel kon herstellen. De veranderingen waren al 1,5 jaar voor ons vertrek begonnen en het herstel nam natuurlijk veel meer tijd in beslag dan de uitzending deed vermoeden. Hij heeft intensief moeten trainen, dus niet alleen het elektro-stimulatie apparaat heeft het werk gedaan. Hij heeft wel nog steeds heel veel pijn en is nog onder behandeling van een therapeut. Maar dat weegt niet op tegen ons geluk, wat zijn we blij! Nu een jaar verder kunnen we de balans op maken. Wat zijn we enorm blij dat we de grote stap gezet hebben. We zijn hier helemaal op onze plek. Het was een jaar van opruimen, verbouwen, schoonmaken, wakker liggen van een vergunning die we maar niet kregen. Het hoofd breken over moeilijke Franse brieven. Uitzoeken en versjouwen van brocante meubels, waarbij de eigenaar van het winkeltje al in zijn handen stond te wrijven als die Hollanders weer aankwamen. Een jaar van intens gemis, van hoge bergen, diepe dalen, vallen en weer opstaan, wat we als gezin hebben doorstaan als een echt home team. Maar het heeft al onze verwachtingen overtroffen. We zijn hier al behoorlijk ingeburgerd. Er wordt vrolijk naar ons gezwaaid als we het dorp inrijden. We hebben Franse (en Nederlandse, Engelse, en Belgische) vrienden gemaakt. De meiden spreken een behoorlijk woordje Frans en hebben ook hun draai helemaal gevonden. De glamping is zo prachtig geworden. Ons eerste seizoen was een groot succes. Alle tenten zijn weken lang volgeboekt. De table d’hote een groot succes. Don maakt de heerlijkste gerechten met zijn super smoker Brutus. Vele mensen zijn weer netjes geknipt in de barbershop door Brigitte. Genietende ouders en blije, spelende kinderen. Bij het vertrek mooie complimenten gekregen waarvan de mooiste was dat een moeder van twee kleine kinderen drie boeken heeft uitgelezen...Wij zijn een jaar lang gevolgd door het team van Ik Vertrek. Tjonge wat was dat spannend. De eerste dag was erg ongemakkelijk met die camera op je vingers, maar ook dat ging wennen. Ze hebben ons twee dagen in Nederland gevolgd, waren bij de verhuizing, het vertrek, en de aankomst in Frankrijk. In november zijn ze nog 3 dagen geweest en de laatste shots zijn 30 en 31 juli opgenomen. Het hele jaar hebben we een dagboekcamera bijgehouden. Die droegen we bijna als een sieraad om ons nek. Elke belangrijke gebeurtenis hebben we gefilmd.

Het was een geweldige ervaring om mee te maken. We hebben er enorm van genoten. Het team van Ik Vertrek is geweldig, alle camera mensen, de redactie, allemaal even leuk! Onze regisseur Maartje heeft alles super begeleid, 'het is zoals het is' zei ze vaak en dat is ook wat Ik vertrek wil laten zien. We waren super benieuwd hoe onze aflevering eruit zou zien. Ook wij hadden er niets van gezien en het is superspannend, wetende dat je met nog 1,5 miljoen kijkers voor de buis zit te kijken naar één van het belangrijkste jaar uit ons leven.

Kortom.. we hebben het hier enorm naar ons zin en zijn nog elke dag blij dat we de stap hebben gezet. We zouden het leuk vinden jullie te mogen ontvangen en mee te laten genieten van alles waar wij zo van houden! 

Warme groet Brigitte, Don, Iris, Maran en Kira 

MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading