Update Familie Mentink Thomas, Pauline en Otis
Hoe gaat het nu met?Hoe gaat het nu met?
Hoe gaat het nu met?Hoe gaat het nu met?

Hoe gaat het nu met het chateau van familie Mentink uit Ik Vertrek?

In de uitzending van 28 september 2023 zien we hoe familie Mentink een enorm chateau heeft gekocht in Frankrijk. Thomas en Pauline proberen alle ballen hoog te houden, maar de grote opening komt steeds dichterbij. Hoe gaat het nu met ze?

  1. Hoe gaat het nu met?
  2. Ik Vertrek
Iv Familie Mentink Update Ansicht

Update 28 September 2023 - Melay

We hebben nu twee hoogseizoenen gedraaid, toen wij aankwamen in Frankrijk was de grootste uitdaging dat het hele chateau direct afgehuurd was. Gelukkig waren onze ouders er om te helpen. Direct na onze aankomst hebben wij een expert ingeschakeld voor het dak. Hij gaf aan dat het dak nog makkelijk 5 jaar mee kan, dit heeft ons doen besluiten om eerst verder te investeren in de achtertuin, badkamers, vloeren en de nieuwe website. Daarnaast was de offerte van het dak behoorlijk, iets waar we niet direct het geld voor hadden. We sparen nu maandelijks een gedeelte om over een aantal jaar het dak te vervangen.

De periode na het eerste hoogseizoen was ook zeer hectisch, het opknappen van het chateau, een kind dat veel te snel aan het groeien is, die momenteel ook Frans spreekt en het organiseren van onze eigen buitenlandse bruiloft. Al met al een flinke uitdaging!

Update Familie Mentink slaapkamer na de verbouwing

Slaapkamer

Update Familie Mentink badkamer na de verbouwing

Badkamer

Update Familie Mentink Ontbijt Gasten

Ontbijt voor de gasten

Positieve reacties

Het verrassende concept van een kindvriendelijk chateau slaat goed aan bij onze gasten en we denken dat we een uniek idee hebben. Het helpt natuurlijk ook dat we zelf ouders zijn, dus we weten precies waar we het over hebben. We krijgen zoveel leuke en positive reacties over het interieur dat het ons wel aan het denken heeft gezet.

Pauline is vaak door gasten gevraagd om mee te denken over hun eigen woning en krijgt daar veel energie van. Op onze website kan je dus nu ook interieur advies in pakketten afnemen, iets wat we voornamelijk doen zodra we weer terug zijn in Nederland.

Recreatiewoning in Nederland

Momenteel zijn we op zoek naar een recreatiewoning in Nederland, om daar de maanden te verblijven zodra wij ‘vakantie’ hebben. We hebben een financieel adviseur aangenomen om dit, samen met ons, uit te zoeken. Het is toch lastiger dan gedacht om vastgoed te kopen in Nederland terwijl je daar niet meer woont/ingeschreven staat.

Plannen voor de toekomst

Daarnaast zijn we begonnen met de tweede verdieping, en hebben inmiddels al 1 kamer af. Voor het volgende seizoen gaan we ons meer richten op grotere groepen, denk aan: teambuilding events, retreats, bedrijfsuitjes, jubileum weekenden, maar ook bruiloften. Voor volgend jaar hebben we al veel evenementen staan, dus dat loopt lekker.

“We leven met de dag en genieten met volle teugen”
Familie Mentink
Update Familie Mentink Thomas Pauline Bruiloft

De bruiloft van Thomas en Pauline

Update Familie Mentink Chateau

Het chateau

Update Familie Mentink Tuin Avond

De tuin

Bruiloft

Onze bruiloft was een goede business case om te zien of onze locatie geschikt is voor zulke events, dus dat was erg handig! De bruiloft was echt geweldig. Zeventig beste vrienden en familie kwamen allemaal vanuit Nederland om ons in het huwelijksbootje te zien stappen. Het was nóg mooier dan gehoopt, een prachtig weekend.

Het is super leuk om te zien dat ons beider achtergronden toch weer gebruikt worden in onze eigen onderneming nu. We hebben geen idee waar we over vijf jaar staan, maar soms is dat ook gewoon even lekker. We leven met de dag en genieten met volle teugen.

Liefs,

Thomas, Pauline en Otis

    Uitzending 28 september 2023

Terugkijken op NPO Start
MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading