AVROTROS
Ik VertrekIk Vertrek
Ik VertrekIk Vertrek

Hoe gaat het nu met Jana en Trudy in hun Franse jachtkasteel?

In de uitzending van 29 november 2023 zien we hoe goede vriendinnen Jana en Trudy kiezen voor een nieuw bestaan in Frankrijk. Hoe gaat het nu met deze avonturiers? 

  1. Ik Vertrek
  2. Hoe gaat het nu met?
AVROTROS

Update 29 November 2023 - Jana enTrudy - Auxi-le-Château

Vlak na de opnames begon voor ons het zomerseizoen. Dat betekent voor het eerst de camping open en chambres aanbieden voor individuele gasten!

Spannend want tot nu toe hadden we alleen nog grote groepen mogen ontvangen, wat natuurlijk prima en mooi is, maar minder leuk en gezellig voor ons. 

Er kwamen veel meer campinggasten dan verwacht en ook de reserveringen van de kamers en appartementen verliepen heel goed. Wij hielden met alle campinggasten een praatje en vaak onder het genot van een drankje.

De kamerhuurders boden we ‘table d’hotes’ aan voor de eerste avond. Heel gezellig allemaal en het leverde mooie gesprekken op.

Uitbreiden

Ons plan is dan ook om volgend jaar het zomerseizoen uit te breiden: half juni tot half september. En vanaf half april gaat de camping open.

Catastrophes:

*We wachten nu al driekwart jaar! op de timmerman die het dak van het voormalige koetshuis en het rivierhuisje gaat vervangen. Hij zal toch wel een keer komen? 

*We hebben inmiddels elektriciteit op de camping aan laten leggen Nou: elektriciteit op de camping blijkt niet te mogen (liet onze campingbuurman ons én de burgemeester even weten) wordt vervolgd. 

*We hebben een nieuwe gasketel voor de verwarming laten plaatsen: gaat ook niet zonder slag of stoot… hoe werkt zo’n ding? Wel of niet met thermostaat, maar ook dat komt allemaal weer goed.

*Het verbouwen van sommige kamers bleek soms ook harder nodig dan verwacht. 

*Ach en met een beetje storm waait er toch wel eens een boom om op de camping!! Waaah. Gelukkig hebben we veel goede hulp! 

AVROTROS

een flinke klus

AVROTROS

onze camping

AVROTROS

de aansluiting

AVROTROS

werk aan het dak

Ons leven hier

We zijn inmiddels vaste klant bij de brocante in Abbeville; wat hebben we daar al veel tafels, stoelen, servies vandaan gehaald! Hij kent ons inmiddels en weet ons al te vertellen wat hij allemaal voor ons heeft ingekocht.

We doen beiden voor een aantal uren vrijwilligerswerk in het stadje om ingeburgerd te raken en dat gaat goed. Heel vriendelijke mensen allemaal hier.

Franse les bij Jolanda blijkt ook nog steeds nodig. Die Franse taal is toch niet zo snel onder de knie als gewenst, we praten kennelijk nog te veel Nederlands. 

Verder is ons leven hier best relaxed. Het voelt voor ons beiden niet echt als werken en we hebben ontzettend fijne hulp van buurtgenoten; dat is echt fantastisch!!

Sinds deze zomer hebben we een nieuwe huisgenoot: Jacq d’Orange. Het is een lekker eigenwijze rode kater. Echt gezellig. 

Er zijn altijd wel klussen te doen, vervelen hoeven we ons zeker niet, maar deze winter gaan we allebei op vakantie, een heerlijk vooruitzicht.

AVROTROS

Jacq d’Orange

AVROTROS

de 'orangerie'

AVROTROS

salon in Reveries a l'Authie

AVROTROS

de kasteeldames Trudy en Jana

Samen 

De samenwerking tussen ons gaat heel goed. We vinden het nog steeds elke dag gezellig om samen te wijnen en te eten bijvoorbeeld. We kletsen en lachen wat af: en niet alleen over ons bedrijf! 

Natuurlijk is er weleens iets van wrijving maar we zijn ons er goed van bewust dat wij het samen respectvol willen en moeten oplossen; we kunnen het niet negeren; mooie leerschool. 

Verder is er op het gebied van de liefde voor beiden wel iets veranderd, maar goed…. 

We gaan regelmatig naar Nederland, gemiddeld 1x per maand, om onze kinderen, familie en vrienden te zien. Alles hier in Frankrijk gaat dan gewoon door omdat de ander in Frankrijk blijft.

Thuis in Frankrijk

Uiteindelijk is het echt niet ver; 4,5 uur rijden en je zit in het prachtige glooiende landschap waar wij wonen. Frankrijk voelt inmiddels echt als ‘thuiskomen’.

We kijken weer uit naar het zomerseizoen; de camping en chambres d’hotes vol. Samen (buiten) eten, gesprekken voeren en een drankje drinken; heerlijk.

Ons Orangerie is dan helemaal klaar; een gedeeltelijk overdekt terras met zelfbediening van koffie, thee, bier, wijn of een ijsje voor de gasten.

Toekomst

Wij gaan zeker nog even door met Reveries a l’Authie maar waar we over 5 jaar staan; geen idee!! Gelukkig niet, hoe heerlijk is het als je je leven altijd anders kunt indelen  

Wel vage plannen om kamers of appartementen voor langere tijd te verhuren aan gelijkgestemden, wie weet….

Jana en Trudy

    Uitzending 29 november 2023

Terugkijken op NPO Start

Meld je aan voor de nieuwsbrief...

... en blijf op de hoogte van al het nieuws rondom AVROTROS programma's!

Dit veld is verplicht

MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading