AVROTROS
Hoe gaat het nu met?Hoe gaat het nu met?
Hoe gaat het nu met?Hoe gaat het nu met?

Hoe gaat het nu met Marco en Caroline en hun vakantieverblijf in Kroatië?

Let op: dit hoort bij uitzending 20 februari 2024

Marco en Caroline gooien hun leven om voor een droom in Kroatië. Het stel heeft een riante villa gekocht om zelf te bewonen in combinatie met de verhuur van appartementen. Is hun droom uitgekomen?

  1. Hoe gaat het nu met?
  2. Ik Vertrek

Update  Marco en Caroline  - Mičetići  - Kroatië

Met ons en ons kleine, stoere dondersteentje Smokey gaat het goed. Het is allemaal heel hectisch geweest, er is veel gebeurd, en we hebben veel stress gehad. Maar we hebben er nog geen seconde spijt gehad van ons avontuur.

“ Als je je droom wilt volgen moet je het gewoon echt doen”
Caroline

Voor een droom moet je vechten en je moet erin geloven, niemand geeft het je cadeau. Wij hebben samen dezelfde, heerlijke humor en kijken reikhalzend uit naar wat er nog gaat komen. 

Nadat de opnames van Ik vertrek klaar waren hebben we snel nog een heel klein stukje van het toeristisch hoogseizoen kunnen meepikken.

AVROTROS

Update 20-2-2024

Leerschool Ik Vertrek

Als we naar Ik vertrek keken zeiden we altijd tegen elkaar: “Hoe is het mogelijk dat er zoveel fout gaat?”. Wij hebben bijna alle uitzendingen gezien, maar toch zijn we in dezelfde problemen getrapt als menig ander Ik vertrekker.

Zo ook met het aanvragen van de verhuurvergunningen. We dachten: dat is met twee weken wel geregeld, laten we eerst gewoon alles afmaken. Zo zei de makelaar dat ook tegen ons. 

Maar niets was minder waar! Het aanvragen duurt namelijk drie maanden voor alles rond is en de verbouwing hoeft niet eens af te zijn om de aanvraag te starten.  Zo zie je maar, dit was eigenlijk iets simpels, maar daardoor hebben we wel driekwart van het seizoen gemist.

Tijdens het kleine stukje van het seizoen dat we nog konden verhuren kwamen we erachter dat er veel vraag is naar grote appartementen waar eventueel twee complete families in kunnen verblijven. 

AVROTROS

Zwembad Villa Vlokje

AVROTROS

Smokey

AVROTROS

De verbouwde badkamer

AVROTROS

Slaapkamer

AVROTROS

Slaapkamer

AVROTROS

Nieuwe trap

AVROTROS

Keuken

AVROTROS

Samen genieten

Familie onderkomen

We hebben daarom ook besloten om ons grootste appartement nog groter te maken en er een extra slaapkamer en badkamer in te bouwen. Tevens hebben we nieuwe meubels gekocht, nieuwe vloeren gelegd en eind februari ga ik een nieuwe keuken plaatsen. 

Duurzaam

Ook in het kader van het milieu hebben we besloten om de losstaande appartementen geheel te laten isoleren en heb ik de buitenkant voorzien van nieuw stucwerk.

De emigratie bevalt ons heel goed en we hebben er zeker geen spijt van. Wel moeten we oppassen dat we niet in oude patronen vallen, weer teveel gaan werken en geen tijd meer hebben voor elkaar 

Genieten met elkaar

Het doel van onze emigratie was tenslotte om meer tijd voor elkaar te hebben. We wisten wel dat er veel tijd in de verbouwingen ging zitten, maar straks als alles klaar is hopen we dat we echt meer van elkaar kunnen gaan genieten.

Wat willen we nog aanpassen voor komend seizoen? Graag zouden we nog een buitenjacuzzi bij het zwembad maken en een buitenbar met terras waar gasten heerlijk kunnen genieten van een drankje en misschien een klein hapje. 

Over vijf jaar zijn we zeker weten nog steeds in Kroatië, het land waar we op gevallen zijn en van houden. We hopen dan zeker onze droom te leven zonder zorgen en stress. Genietend van elkaar, heerlijk in de zon, maar nog steeds ondernemend, want dat zit in ons bloed.

Afleveringen Ik VertrekAfleveringen Ik Vertrek
Afleveringen Ik VertrekAfleveringen Ik Vertrek
MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading