AVROTROS
Hoe gaat het nu met?Hoe gaat het nu met?
Hoe gaat het nu met?Hoe gaat het nu met?

Hoe gaat het nu met Mark en Michèle uit Ik Vertrek? 'Een Frans liefdesnest'

Let op: dit hoort bij uitzending 27 februari 2024

Mark en Michèle kennen elkaar nog maar net als ze samen het avontuur aangaan. Het prille stel wil een oude boerderij verbouwen en 5 gîtes creëren. Hoe gaat het nu?  

  1. Hoe gaat het nu met?
  2. Ik Vertrek
AVROTROS

Update Mark en Michèle - Domaine Lagarrière - L’isle-Bouzon

Hoe het nu gaat

 Elke dag genieten we van ons huis, de omgeving en lekker eten. Mark zittend op de grasmaaier, ik snoei hier en daar een aantal rozenstruiken, (ja, ook tuinieren leer ik hier).

Daarbij natuurlijk elke dag klussen, dat beginnen wij lichamelijk wel te voelen haha. Omdat de gîtes nog niet af zijn, zijn we in ieder geval nog tot mei elke dag aan het klussen. We willen dan natuurlijk onze gîtes eindelijk gaan verhuren.

Het Franse leven

Frankrijk bevalt heel goed. Vooral de regio waarin wij wonen. Mensen zijn lief, attent, geen kapsones en pretenties. Rijdend of fietsend door de glooiende heuvels, met een glaasje wijn bij het zwembad zitten, de krekels horen en de zon onder zien gaan tijdens de warme avonden, tja wat wil je dan nog meer.

Elk jaargetijde is mooi, de lentebloemen in bloei, zomers erg warm maar prachtig met de zonnebloemvelden. Herfst gekleurde heuvels, maar de winter had wel iets warmer gemogen vindt Mark;) Het eten is heerlijk en vers. We wonen op een prachtige, verrassende plek. Heerlijk! 

Onze droomhuis

Omdat de gîtes (vakantiehuisjes) nog niet af zijn is de onderneming nog niet geopend. Wel kunnen wij vanaf nu al boekingen ontvangen. Rond maart/ april schrijven wij ons als ondernemer in, in Frankrijk. Daar verheug ik mij enorm op.

Eindelijk geld verdienen met ons droomhuis. De werkzaamheden van de gîtes gaan goed. We willen 1 mei open maar dat zal, zoals we dat nu kunnen inschatten, alleen voor Gîte 1 zijn.

Gîte 2 heeft toch nog meer werk nodig en zal 1 juni open zijn om te reserveren. Omdat de slaapkamers van de gîtes wel al af zijn verhuren wij deze aan vrienden en kennissen die langs komen.

AVROTROS

Mark de klusser

AVROTROS

Bouw gîte

AVROTROS

Gîte met keuken

AVROTROS

Michèle neemt de keuken onder handen

AVROTROS

Een van de slaapkamers

AVROTROS

Ingang gîte

Is het wennen?

Voor mij (Michèle) niet echt, ik ben hier op mijn gemak en ben gewend aan hoe het hier gaat. Verder mis ik mijn kinderen natuurlijk enorm. Gelukkig komen ze een paar keer per jaar langs en ben ik bij ze wanneer ik in Nederland ben.

Mark kan ook zeker genieten, maar mist ook zeker soms de reuring, kids en vrienden. Hij werkt nog – online – circa 8 uur per week als projectmanager in het Vastgoedmanagement. Daar haalt hij ook weer energie uit om verder te klussen aan onze boerderij.

Uit en thuis 

Wij nemen soms een kleine ‘vakantie’ naar Nederland, dat is vooral om daar dingen te regelen en gezellig met onze kinderen te zijn.

In Frankrijk nemen we weleens vrij om een lange wandeling te maken of oude dorpjes te bekijken en dan heerlijk lunchen in een tentje dat we op dat moment tegenkomen. Vorig jaar hebben wij een uitstapje gedaan in Noord Spanje, maar er zijn sowieso zoveel mooie plekjes bij ons in de buurt. 

AVROTROS

Domaine Lagarrière

AVROTROS

Samen lunchen

AVROTROS

Fietsen in de omgeving

AVROTROS

Snuffelen tussen de brocante

AVROTROS

Domaine Lagarrière

AVROTROS

Keukenprins

Wat is er veranderd na de opames?

Er is veel veranderd: we zijn verder gaan klussen, dus het afmaken van gîte 1 en 2. Daar hebben we muren doorgebroken, ik ben de historische muur uit de 16e eeuw (ja, zo oud is dat gedeelte van het huis) aan het restaureren. De oude witte kalkstenen schoonmaken en opnieuw voegen. En ik ben vooral bezig met verven. 

Mark heeft alle elektra getrokken, waterleidingen gemaakt, muren gesloopt en de nieuwe keuken van Gîte 1 geplaatst. En met behulp van zijn vrienden heeft hij een trap geplaatst. Daarvoor een gat in het plafond gemaakt, trapleuning gemaakt, en dat allemaal waterpas!

Hij heeft ook met een vriend een nieuwe slaapkamer voor Gîte 2 gecreëerd. Die was nog helemaal niet aanwezig. Dus balken voor het plafond geplaatst en muren geïsoleerd.

Waar staan we over 5 jaar

Een goedlopende vakantieplek waar mensen zich fijn voelen en tot rust komen. Ongedwongen en relaxt. Met (hopelijk) 5 vakantiehuisjes, zwembad met mooi terras, buitenkeuken, lange tafels, mooie plek voor basis yoga. 

Ik verheug mij, en Mark ook, op het organiseren van Retreats in het naseizoen. Ons motto: rust in hoofd en lijf vinden door dingen te doen.

Golf clinics, wandelingen zoals een stuk van de Santiago de Compostella route lopen, fietsuitjes, brocante opknappen in mijn atelier, een schilder workshop, een traditioneel gerecht koken. Genoeg te doen hier.

Afleveringen Ik VertrekAfleveringen Ik Vertrek
Afleveringen Ik VertrekAfleveringen Ik Vertrek
MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading