Patrick en Henny 2023
Hoe gaat het nu met?Hoe gaat het nu met?
Hoe gaat het nu met?Hoe gaat het nu met?

Hoe gaat het nu met Patrick en Henny?

In 2021 volgen we het avontuur van Henny en Patrick die Vlaardingen verruilen voor het rustige Franse Benayes. Daar willen ze een oude boerderij omtoveren tot chambres d'hôtes en stroopwafels aan de man brengen. De verbouwing wil niet vlotten en het bouwbudget blijkt ook minder dan ingecalculeerd. Hoe gaat het anno 2023 met alle plannen?

  1. Hoe gaat het nu met?
  2. Ik Vertrek

Update 17 juni 2023 - Henny en Patrick  

Met ons gaat alles goed! We hebben het druk gehad met een heleboel dingen; niet alleen met ons huis, de B&B en het werk van Patrick. Maar ook zijn we tussendoor naar Nederland geweest om te klussen bij Henny’s zoon en schoondochter. Die hadden een huis gekocht waar een nieuwe badkamer in moest komen.

En later weer naar Nederland omdat (schoon)moeder erg slecht ging. We zijn de laatste weken bij haar geweest. Afgelopen februari is zij overleden na een jarenlang ziektebed. In de uitzending van Ik Vertrek is ze nog te horen.

In bedrijf...

Met de chambres  d’hôtes gaat het heel goed. Vorige zomer 2022, hebben we voor het eerst een hele zomervakantie gedraaid! En dat hebben we geweten! Wat een werk was dat, zeg. Dagelijks alle kamers weer schoonmaken, beddengoed wassen, de gemeenschappelijke ruimte netjes maken, het tuinmeubilair, alles weer schoon en dan vanaf 16.00 uur weer nieuwe gasten. Dat was dus wel wennen en erg hard werken met hoge temperaturen. 

Buiten de vakanties is het daarentegen een stuk rustiger, vooral de wintermaanden. Gelukkig heeft Henny nog een werkhuisje voor twee keer per week.

Het klusbedrijf van Patrick gaat ook steeds beter! Hij heeft al wat mooie klussen gehad zoals daken, maar doet ook de kleine klussen. Nu is hij druk met een terras aanleggen! Omdat hij zo druk is blijven thuis wat klussen liggen, maar hopelijk hebben we daar tussendoor tijd voor.

Patrick en Henny maken het dak

Patrick en Henny woonkamer

Patrick op de maaier

Henny in de natuur

Onder de pannen

Ons schuurdak is gelukkig al vernieuwd! Dat is in de winter van 2021/2022 gedaan! Helemaal zelf gedaan met een klein beetje hulp van de buurman met zijn tractor en een vriend die toevallig in de buurt was! De muren van de schuur zijn opnieuw gevoegd, verlichting gemaakt, dus dat ziet er weer top uit. Nu nog de binnenkant van de schuur, de hangar en onze slaapkamer, maar dat komt later dit jaar.

Missen wij Nederland nog? 

Buiten onze familie en vrienden, missen we Nederland niet! We leven hier in Frankrijk in zoveel vrijheid en rust, dat willen we niet meer ruilen voor drukte en stress. Het emigreren ? Tja… achteraf hadden we bepaalde dingen beter voor moeten bereiden, maar kijk ons nu. We hebben het goed!

Over vijf jaar...

Omdat onze plannen nogal eens veranderen, durven we daar bijna geen antwoord op te geven. We zijn aan het kijken voor een tweede woning, maar wel nog steeds in de Corrèze! Of de chambres d’hôtes blijft, dat weten we nog niet. Voorlopig nog wel, maar ook daar hebben wij plannen voor. Maar nogmaals, plannen veranderen nog weleens! 

Groetjes en hopelijk tot ziens in Benayes! 

Patrick, Henny en onze hond Mundi

Patrick en Henny 2021

Update 11 november 2021 Henny en Patrick - Benayes

Voordat we vertrokken naar Frankrijk hadden we, zoals iedereen, een idee/plan van hoe we het zouden gaan doen. Zo hebben we twee jaar lang Franse les gehad, een budget opgesteld en een plan bedacht. Dus vol goede moed vertrek je dan met hond en kat en zwaai je iedereen uit!

Eenmaal aangekomen ontdekte we direct dat we meer moesten verbouwen dan het ‘plan’ was. Sowieso moesten we de eerste maand een huisje huren, omdat ons huis niet bewoonbaar was… daar gaat het eerste stuk budget. Twee jaar Frans blijkt ook veel te weinig, maar goed, we gaan volop aan de slag! 

“Van tevoren een plan bedenken is niet nodig het loopt toch altijd anders”
Patrick en Henny

Dan blijkt later ook nog eens dat stroopwafels verkopen vanuit de foodtruck niet mag. Daar moet je een bakkersopleiding voor kunnen aantonen. De foodtruck staat nu ‘’gewoon’’ te staan onder de hangar, de tuinkussens liggen erin. We hebben hem wel te huur en te koop staan, maar daar komt nog weinig reactie op. We zien wel hoe het verder gaat. Hij staat niet in de weg. 

Niet in het plan

Gelukkig hebben we al snel een werkhuisje. Later zelfs twee en drie. Onze kat werd erg ziek en moest geopereerd worden. We hebben haar tot ons spijt laten inslapen. Daarnaast moest ook onze hond aan een gezwel geopereerd worden. Precies dan gaat onze auto kapot, daar gaat weer een deel van het budget! Dit stond allemaal niet in het ‘plan’.

Benayes

Update van het huis

Klussen aan het huis

Patrick in de hangmat

Slaapkamer

Badkamer

Zitje met uitzicht

Patrick bezig

Henny foodtruck

Koeien

Met de verbouwing zijn we nog niet op de helft. Patrick schrijft zich in als klusjesman en heeft soms een klusje. Er moet namelijk geld bij komen! Al met al, van tevoren een plan bedenken is eigenlijk niet nodig... het loopt toch altijd anders!

Chambre d'Hôtes Le Figuier

We hadden wat ups en downs en weinig geld, maar de b&b is open! Ook daar zijn weer problemen. Na zes weken super gedraaid te hebben, gooit de grote “booking” ons dicht vanwege een kwaliteitscontrole en betaalt niet meer uit voor tien dagen. Dit duurt inmiddels al tien weken. Weer geen inkomen! 

Excuses Booking.com - Update

Inmiddels staat de boekingsite weer open voor de B&B van Henny en Patrick. ,,Helaas waren we niet in staat, door een achterstand van aanvragen, om het locatie-verificatieproces voor Henny en Patrick’s B&B in een tijdige wijze te voltooien, en daarvoor bieden wij onze excuses aan”, staat in een statement van Booking. ,,We hebben samengewerkt met ons team in Frankrijk om de resterende stappen te voltooien om hun listing weer live te krijgen op ons platform.”

Gelukkig heb ik mijn werkhuis en heeft Patrick af en toe een klus. We hebben geen spijt van deze stap, maar makkelijk was en is het nog niet! Hoe zitten we er over vijf jaar bij? Het ‘plan’ is dat we dan richting de Provence/Côte d'Azure zijn of gaan! Maar ja... een plan is maar een plan.

Lieve groetjes, Henny en Patrick en ons hondje Mundi ! x

    Terugkijken op NPO Start

Herhaling 17 juni 2023
MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading