AVROTROS
Ik VertrekIk Vertrek
Ik VertrekIk Vertrek

Hoe gaat het nu met Ray en Hinke in hun geliefde Tsjechië?

In de uitzending van 21 september 2023 zien we hoe Ray en Hinke in Tsjechië een nieuw bestaan willen opbouwen. Ondanks alle tegenslagen zien ze toch kans hun droom vorm te geven. Hoe gaat het nu met deze avonturiers?

  1. Ik Vertrek
  2. Ik Vertrek: Hoe gaat het nu met?
AVROTROS

Update 21 september 2023 -  Budyně nad Ohří

Sinds we tweeënhalf jaar geleden verhuisd zijn naar Tsjechië is er veel gebeurd. Nadat Ray uit het ziekenhuis kwam is er wel een moment geweest dat we dachten moeten we wel doorgaan met "Ik Vertrek".

Op dat moment waren we ook niet meer bezig met het realiseren van onze droom maar eerder met revalideren. Het waren heel veel ziekenhuisbezoeken en een onzekere toekomst voor ons. 

Never give up

Ray was in deze tijd heel stellig, never give up, dit heeft hem uiteindelijk ook door zijn ziekenhuistijd geholpen. Op die manier zijn we ook doorgegaan met onze droom.

Deze zomer hebben we dan toch echt onze eerste gasten ontvangen in de B&B. Inmiddels hebben we al meerdere gasten van verschillende nationaliteiten mogen verwelkomen. 

AVROTROS

Břežany nad Ohří vanuit de helicopter

AVROTROS

toen kwam er een pad onder het gras vandaan

AVROTROS

ontbijtje voor de gasten

AVROTROS

naaimachine in de ontbijtruimte

We vinden het erg leuk gasten te ontvangen en te zien hoe ze hier genieten van de rust, de omgeving en de statek (boerderij). Ook zijn er gasten die een overnachting bij ons als een tussenstop boeken. Op de route Hongarije – Nederland liggen we ongeveer op de helft, aangezien we niet ver bij de snelweg vandaan zitten een ideale plek om te overnachten.

We zorgen er wel voor dat tussen de reserveringen door we een paar dagen rust pakken aangezien het meeste werk toch op de schouders van Hinke terecht komt. Naast dat Hinke ook nog elke ochtend online werkt, blijven de boekingen rustig binnenkomen, daar zijn we heel erg blij mee.

 ruimte en rust

Toen Ray in het ziekenhuis lag, is ons vaak gevraagd of we niet liever terug zouden gaan naar Nederland. Hierop kunnen we kunnen volmondig ‘nee’ zeggen. Ten eerste hebben we erg veel vertrouwen in de zorg hier. Ondanks dat de ziekenhuizen er nog uitzien alsof ze zijn blijven hangen in het verleden, is de medische zorg hier van hoog niveau.

Ook de ruimte en rust die we hier gevonden hebben is niet te vergelijken met het leven wat we hadden in Naarden. Als we nu in Praag zijn, waar we meestal komen voor een ziekenhuisbezoek, zijn we blij wanneer we de drukke stad weer achter ons kunnen laten!

Wel missen we natuurlijk onze jongens, maar gelukkig hebben we dagelijks contact met ze. Ook komen ze regelmatig hier heen. Onlangs zijn we voor het eerst weer een aantal dagen in Nederland geweest.  Dit om Hinke haar moeder te bezoeken en natuurlijk onze jongens weer te kunnen zien. Ook hebben we een paar goede vrienden bezocht.

gezondheid Ray

Over een week zal Ray voor de 2e keer geopereerd worden aan zijn voet en zal er weer een lange periode van rust nodig zijn voor de genezing en revalidatie. We hopen van harte dat, zodra de voet genezen is, het weer mogelijk zal zijn om te lopen, met of zonder krukken. De voet is dan volledig gefixeerd.

De CML (chronische myeloïde leukemie) is gelukkig onder controle, elke 3 maanden wordt het bloed getest en heeft Ray een afspraak in het ziekenhuis. De CML zorgt er nog mede voor dat zijn energielevel heel laag is, maar hij heeft goede hoop dit na de laatste operatie zal verbeteren.

AVROTROS

Weldingart van Ray

AVROTROS

vlierbessenjam maken

AVROTROS

een zomeravond op het terras

AVROTROS

Tijger en Ziva

“ Leef je droom en never give up”
Ray en Hinke

Onze plannen voor de toekomst?

We willen allereerst graag onze eigen badkamer en keuken vernieuwen, en daarnaast moeten de twee privé logeerkamers nog afgemaakt worden. Voor daarna maken we al plannen voor een 2e gastenkamer en wellicht een terras voor wandelaars en fietsers in onze tuin. De wandel- en fietsroute loopt door onze straat en met mooi weer kan het best druk zijn. 

Geen deadlines

We leggen onszelf geen deadlines op en zien wel hoe het gaat lopen. Verder vindt Ray het leuk om met zijn lasapparaat in de werkplaats bezig te zijn, van oud ijzer mooie kunstwerkjes te maken: weldingart. Daarnaast houdt hij zich ook bezig met leuke DIY klusjes zoals het oppimpen van oude meubels en gebruiksvoorwerpen.

We genieten ervan dat we dit nog samen kunnen doen. We zijn blij dat we ons hart gevolgd hebben en de stap om te verhuizen naar Tsjechië hebben gemaakt.

We zijn trots op elkaar. Het was en is soms niet makkelijk maar samen staan we sterk.

Ray & Hinke

    Uitzending 21 september 2023

Terugkijken op NPO Start
MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading