Update Sven Tamara in Zuid Afrika
Hoe gaat het nu met?Hoe gaat het nu met?
Hoe gaat het nu met?Hoe gaat het nu met?

Hoe gaat het nu met Sven en Tamara en hun walhalla voor rustzoekers?

In de uitzending van 5 oktober 2023 zien we hoe Sven en Tamara, ondanks een ongewenste start, een walhalla voor rustzoekers weten te creëren in Zuid-Afrika. Hoe gaat het nu met ze?

  1. Hoe gaat het nu met?
  2. Ik Vertrek
Ansicht Sven En Tamara

Update 5 oktober 2023 - Lovely Cottage  Umtentweni

In de afgelopen twee jaar in Afrika hebben we veel meegemaakt op het gebied van ons bewustwordingsproces. Sven heeft natuurlijk een enorme transformatie doorgemaakt door voor zichzelf te kiezen, wat helaas ook betekende dat hij daardoor zijn familie heeft verloren.

Hij heeft veel innerlijk werk verricht en heeft in deze tijd zelfs een boek over zijn leven geschreven. Tamara heeft ook niet stilgezeten als het gaat om innerlijk werk, met name omdat ze in een compleet andere omgeving terecht kwam. Plotseling waren alle afleidingen die ze in Europa had, verdwenen. 

Update Sven Tamara Uiteten Familie

Update Sven Tamara Zwembad

Update Sven Tamara Kip Poes

Update Sven Tamara Dieren

Update Sven Tamara Uiteten

Tamara: "In het begin moest ik erg wennen aan de vrijheid die ik had. Dat klinkt misschien vreemd, maar als je ineens niets meer 'hoeft', is er veel tijd om na te denken over wat je écht wil. En daar komen ook overtuigingen naar boven waar je iets mee mag doen. De dieren hebben mij enorm geholpen om dichter bij mijn kern te komen."

“Ik moest erg wennen aan de vrijheid die ik had”
Tamara

Nieuwe stappen

De grootste verandering sinds het verschijnen van de ploeg van "Ik Vertrek" is dat we samen met de familie van Tamara een ander pand hebben gekocht bij Port Elizabeth. Het plan is om daar retraites te organiseren en vooral samen te genieten van de vrijheid, zon en omgeving.

Het is weer een nieuwe stap, een nieuwe ervaring, waar we allemaal enorm naar uitkijken. Vanaf januari zullen we daar gaan wonen. Onze huidige woning staat daarom te koop. We koesteren zoveel mooie herinneringen aan ons leven hier. We zijn samen gegroeid als koppel, maar ook individueel, en daar zijn we allebei enorm dankbaar voor.

Zelf de touwtjes in handen nemen

We zijn verbaasd hoe snel we onze Bed & Breakfast hebben kunnen openen en dat er mensen zijn die meerdere keren per jaar terugkeren. We hadden een plan in Nederland en dat is gelukt door gewoon de stappen te zetten die nodig waren. Natuurlijk hebben we ook uitdagingen gehad met 'minder prettige gasten', die vooral kwamen om te feesten en de boel achterlieten zoals we dat niet graag zagen.

Ook daar hebben we van geleerd door zelf te bepalen welke gasten we wilden verwelkomen en welke niet pasten bij onze plek. Daarnaast hebben we veel gasten mogen ontvangen die van de rust en ruimte genoten en waarmee we mooie gesprekken hebben gehad.

“Emigreren was slechts het begin van deze reis”
Sven

De toekomst

Tamara: "Het is lastig voor mij om te voorspellen hoe ik mezelf over vijf jaar zie. Juist in deze twee jaar ben ik me ervan bewust geworden dat ik van dag tot dag leef. Op het moment dat ik ergens zin in heb, doe ik dat, maar ik heb geen specifieke doelen meer waar ik naartoe werk. Ik wil genieten van het moment, en dat is een groot verschil met hoe ik voorheen leefde. Toen was ik vooral bezig met waar ik naartoe wilde. 'Ik zie wel!' is mijn motto. Ik zie wel wat er op mijn pad komt en wat goed voelt en wat niet. Ik heb op dit moment ieder geval geen plannen om opnieuw te emigreren. Ik voel me thuis hier in Afrika en geniet volop van de rust en ruimte die ik heb gekregen."

Sven voegt toe: "Hoe zie ik mezelf over vijf jaar? Ik kijk nog niet zo ver vooruit, omdat ik probeer in het huidige moment te leven. Ik zie mezelf meer richting vrijheid bewegen, en dat bevalt me uitstekend. Over vijf jaar zal ik me minder zorgen maken, meer vrijheid hebben om te doen wat ik leuk vind. Emigreren was slechts het begin van deze reis. Ik wil groeien in bewustzijn, liefde, en dankbaarheid voor alle lessen die ik op mijn pad krijg. Meer rust en vrede horen daar ook bij en in die vijf jaar wil ik blijven groeien om de beste versie van mezelf te worden."

    Uitzending 5 oktober 2023

Terugkijken op NPO Start
MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading