AVROTROS
Eurovisie SongfestivalEurovisie Songfestival
Eurovisie SongfestivalEurovisie Songfestival

Hoe kan ik stemmen tijdens het Eurovisie Songfestival?

Wanneer kan je vanuit Nederland stemmen en hoe werkt het precies? We leggen het uit: 

  1. Eurovisie Songfestival

Wanneer kan ik vanuit Nederland stemmen op je favoriete act van het Eurovisie Songfestival 2024?

Nederlandse kijkers kunnen stemmen op donderdag 9 mei en op zaterdag 11 mei 2024. Je kunt met een Nederlands telefoonnummer niet stemmen op Nederland. 

Meer informatie over de stemprocedure vind je hier. Een belangrijk verschil met de vorige jaren is dat er geen vakjury per land stemt in de halve finales. Wie door is naar de grote finale op 11 mei wordt dus volledig door publieksstemmen bepaald.

Hoe kan ik stemmen tijdens de halve finales? 

Je kunt vanuit Nederland alleen stemmen tijdens de tweede halve finale. Stuur een SMS bericht naar 2580 met het getal 1 t/m 15 in het bericht of bel naar 0909 03 -01 tot 0909 03 -15 (de laatste getallen 01 t/m 15 staan voor de act). Je kunt niet op Joost Klein (Nederland) stemmen. 

Je kunt op 9 mei stemmen vanaf het einde van de laatste act, dat zal ongeveer om 22.30 uur zijn. De stemming sluit 15 minuten later, dus wees er snel bij!

Je kunt ook online stemmen via esc.vote of download de officiële Eurovision app.

Hoe kan ik stemmen tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival op 11 mei? 

Je kunt vanuit Nederland ook stemmen tijdens de finale op 11 mei. Stuur een SMS bericht naar 2580 met het getal 1 t/m 15 in het bericht of bel naar 0909 03 -01 tot 0909 03 -26 (de laatste getallen 01 t/m 26 staan voor de act). Je kunt niet op Joost Klein (Nederland) stemmen.

Je kunt ook online stemmen via esc.vote of download de officiële Eurovision app.

Op welke landen kun je op 9 mei niet stemmen? 

Leuke vraag! Je kunt niet stemmen op Frankrijk, Italië, Spanje en Nederland. De eerste drie landen staan sowieso in de finale op 9 mei, omdat zij samen met Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en gastland Zweden de grootste financiële bijdrage leveren. En niet op Nederland omdat je niet op je eigen land mag stemmen. 🥲

MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading