Loting van het Eurovisie Songfestival
Eurovisie SongfestivalEurovisie Songfestival
Eurovisie SongfestivalEurovisie Songfestival

In deze halve finale staat Joost op het Eurovisie Songfestival

Joost Klein staat op donderdag 9 mei in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival! In de officiële ‘Allocation Draw’ op dinsdag 30 januari wordt de verdeling bepaald.

Albanië, Armenië, België ,Denemarken, Estland, Georgië, Griekenland, Israël, Letland, Malta , Noorwegen, Oostenrijk, San Marino,Tsjechië en Zwitserland. Daarnaast stemmen ook Frankrijk, Italië en Spanje uit de Big Five in deze halve finale. 

Aan de hand van de  ‘Allocation Draw’, oftewel de loting, weten we welk land in welke helft van welke halve finale staat.  Hier leggen we het uit: 

  1. Eurovisie Songfestival
Joost mag het weten: De loting

Halve finales en de ‘Big Five’

Maar liefst 37 landen strijden om de titel op het Eurovisie Songfestival 2024 in Malmö; dat zijn teveel landen voor één grote finale, daarom verdeelt de EBU (European Broadcasting Union) met behulp van een loting de deelnemende landen over twee halve finales. 

De landen uit de ‘Big Five’, Duitsland, Frankrijk Spanje, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk en gastland Zweden staan sowieso in de finale. Tijdens de loting wordt alleen bepaald in welke halve finale kijkers uit deze landen kunnen stemmen.

MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading