De Poli Cast
De PoliDe Poli
De PoliDe Poli

Intieme ongemakken en strijd op de werkvloer in nieuwe komische serie De Poli

'Er is geen wezenlijk verschil tussen het lichaam van een man en een vrouw', aldus Harold Bens, hoofd van de afdeling Gynaecologie en Verloskunde. Zijn dochter Esther, gynaecoloog in hetzelfde ziekenhuis én opgeleid door haar vader zelf, vindt de werkwijze van Harold niet meer van deze tijd. Ze wil een nieuwe, modernere aanpak.

  1. De Poli

Esther is door haar vader opgeleid, maar vindt dat bepaalde zaken op De Poli aan verandering toe zijn. Daarom probeert ze een eigen afdeling Seksuologie op te richten. Tot grote frustratie vindt haar vader haar visie 'gelúl' en zorgt het alleen maar voor vertraging zonder dat het geld oplevert.

Komische en tegelijkertijd ongemakkelijke situaties

Samen met haar collega's, waaronder de ervaren verpleegster Patty, probeert Esther gevoelige onderwerpen in haar spreekkamer en op de werkvloer uit de taboesfeer te halen. Maar in de tussentijd hebben haar collega's ook andere dingen aan hun hoofd. 

Waar verpleegster Patty zich de benen uit het lijf loopt, probeert verpleegster Brigitte na een burn-out juist zo min mogelijk te doen. De zeer van zichzelf overtuigde coassistent Tobias start vol lef aan zijn eerste dag coschappen. Hij doet Harold denken aan de jongere versie van zichzelf, waardoor hij een streepje voor heeft. Wanneer Tobias de hardwerkende arts-assistent Selina denkt in te kunnen halen, gaat dat de andere collega’s te ver.

Verloskundige Lieke brengt steeds nieuwe, barende vrouwen op de afdeling, Selina probeert te laten zien dat ze geschikt is voor het vak en zorgmanager Roy komt steeds met veranderingen voor meer ‘efficiency’. Lukt het Esther de revolutie op de afdeling in gang te zetten, de schaamte weg te nemen en De Poli te vernieuwen?

“Geen ongemak blijft onbespreekbaar”
De Poli

De cast van De Poli:

De cast van De Poli bestaat uit Jelka van Houten (Esther), Porgy Franssen (Harold), Susan Visser (Patty), Chris Peters (Tobias), Stephanie van Eer (Lieke), Naomi Velissariou (Selina), Johanna Hagen (Brigitte), Sidar Toksöz (Roy), Sieger Sloot (Johan), Jacqueline Blom (Agnes) en Michiel Nooter (Theo).

De komische serie De Poli is naar een idee van Dunya Khayame, Jelka van Houten en Susan Visser. Het scenario is geschreven door Dunya Khayame en Rik van den Bos, de regie is in handen van Anna van der Heide en Tim Kamps.

De tiendelige, komische serie De Poli zie je vanaf 22 oktober om 21.15 uur op NPO 3 en via NPO Plus.

MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading