BloesemMarc Wielaert
KlassiekKlassiek
KlassiekKlassiek

Kalm met Klassiek week

Van maandag 10 juni tot en met vrijdag 14 juni organiseert NPO Klassiek de themaweek Kalm met Klassiek.

Hierin brengen we je een week lang rust en kalmte, om even aan de dagelijkse hectiek te ontsnappen. In dit artikel lees je wat er allemaal te horen is in deze themaweek.

  1. Klassiek

Of je nou een lange dag vol vergaderingen en deadlines achter de rug hebt, muurvast staat in de ochtend- of avondspits, druk bezig bent met schoonmaken of je voorbereid op een moeilijk tentamen: Kalm met Klassiek is er om een momentje rust te creëren voor iedereen. 

Van maandag 10 juni tot en met vrijdag 14 juni is er daarom tussen 07.00 en 19.00 uur overwegend kalme, klassieke muziek op NPO Klassiek te horen. Voor wie juist een energieboost nodig heeft, is er op gezette tijden ook een actiever stuk te horen.

De kracht van rustgevende muziek

In een speciale online videoserie spreekt De Klassieken-presentator Ab Nieuwdorp met gasten over de kracht van rustgevende muziek.

Zo gaat hij bijvoorbeeld in gesprek met een wijnboer over de vraag of druiven beter groeien met klassieke muziek, en spreekt hij een muziektherapeut die klassieke muziek als behandelmethode inzet. 

De videoserie is te vinden op npoklassiek.nl/kalm

AVROTROSEduardus Lee

Naar buiten

Tussen 12.00 en 14.00 uur verlaten de presentatoren de studio voor een ontspannende wandeling die live te volgen is op NPO Klassiek.

Carine Lacor en Jet Berkhout van De Muziekfabriek lopen dagelijks tijdens hun uitzending in een natuurgebied waarbij ze kalme muziek laten horen die perfect past bij de flow van de wandeling.

Zelf niet in de gelegenheid om een ommetje te maken? Niet getreurd! Je kunt live meegenieten via de visual radio.

Lees welke wandelroutes er deze week voor de presentatoren op de planning staan.

Kalm met boeken

Al eeuwen lang zijn schrijvers op zoek naar rust, naar stilte, naar kalmte. Hun pogingen zijn een dankbaar thema voor vele verhalen, die de auteur en de lezer helpen om zichzelf én de wereld beter te leren kennen.

In Opium leest Mathijs Deen deze week fragmenten uit boeken waarin schrijvers zich afzonderen, de natuur intrekken en beschrijven hoe het hen vergaat bij hun zoektocht naar innerlijk evenwicht.

    Kalm met Klassiek themaweek

    Lees alle informatie over de themaweek en beluister de programma's op de website van NPO Klassiek

NPO Klassiek
MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading