AVROTROS
KlassiekKlassiek
KlassiekKlassiek

Kerstmatinee met Klaus Mäkelä

Traditiegetrouw kun je op Eerste Kerstdag genieten van de 'Kerstmatinee' van het Concertgebouworkest in Het Concertgebouw in Amsterdam. AVROTROS zendt de 'Kerstmatinee' live uit op radio en tv. De tv-presentatie is in handen van Maria Fiselier. 

  1. Klassiek
  2. Feestdagen bij AVROTROS

Met toekomstig chef-dirigent Klaus Mäkelä 

Onder leiding van toekomstig chef-dirigent Klaus Mäkelä speelt het Concertgebouworkest Beethovens grandioze Derde symfonie en werken van maar liefst twee Mendelssohns. 

AVROTROS

AVROTROS

De Kerstmatinee van het Concertgebouworkest

De sfeervolle kersttraditie neemt al bijna vijftig jaar een bijzondere plaats in bij het Concertgebouworkest. De in tientallen landen uitgezonden Kerstmatinees in de jaren zeventig en tachtig met Bernard Haitink zijn legendarisch. De Kerstmatinee bleef het domein van de chef, bij uitzondering gegund aan een hoog aangeschreven gastdirigent. Nu staat artistiek partner en toekomstig chef Klaus Mäkelä voor de tweede keer op de bok op Eerste Kerstdag, na zijn fenomenale invalbeurt in coronatijd, twee jaar terug. Toen al bewees Klaus Mäkelä zich als een voortreffelijke Beethoven-dirigent; nu stort hij zich op diens Derde symfonie, ‘Eroica’.

Felix én Fanny Mendelssohn 

Daarnaast klinkt Felix Mendelssohns geliefde Ouverture ‘Die Hebriden’ én de weinig uitgevoerde concertaria Infélice. De soliste, de voortreffelijke sopraan Chen Reiss, zingt ook in de ‘dramatische scène’ Hero und Leander van Fanny Hensel-Mendelssohn, die sinds kort postuum uit de schaduw van haar beroemde broer Felix komt. Het Concertgebouworkest speelde zelfs nooit eerder werk van haar. Tijd om kennis te nemen van haar weelderige compositiestijl. ‘We wilden werken van Felix en Fanny Mendelssohn samen één compositie laten vormen’, aldus Klaus Mäkelä.

Maandag 25 december 2023 om 14:15 uur zendt AVROTROS de Kerstmatinee live uit op radio via NPO Klassiek, gepresenteerd door Selma van Dijk.

Maandag 25 december om 16:00 uur en 23:40 uur zendt AVROTROS de Kerstmatinee uit op televisie via NPO 2, gepresenteerd door Maria Fiselier.

Alvast in de stemming komen? Kijk hieronder naar de Kerstmatinee van 2022!

MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading