Joost Klein - Creatieve team
Eurovisie SongfestivalEurovisie Songfestival
Eurovisie SongfestivalEurovisie Songfestival

Meet the class of 2024

Dit is het creatieve team van Joost Klein voor het Eurovisie Songfestival 2024 in Malmö.

  1. Eurovisie Songfestival
AVROTROS

Gover Meit

Kunstenaar en theatermaker Gover Meit, tevens het brein achter Stefano Keizers en Donny Ronny, is een goede vriend van Joost. Ze werken al jarenlang samen, zo hielp Gover bijvoorbeeld bij de spectaculaire invulling van de concerten op Lowlands en Pukkelpop.

Op weg naar Malmö werkt hij mee aan de act in de rol van Creative Director en daarmee eindverantwoordelijk voor de live uitvoering van ‘Europapa’.

Twan van de Nieuwenhuijzen

Twan van de Nieuwenhuijzen

Twan de Nieuwenhuijzen is de Nederlandse Head of Delegation.  Eerder had hij een prominente rol binnen de internationale productieteams van de Eurovisie Songfestivals in Rotterdam (2021), Turijn (2022) en Liverpool (2023). Als Head of Contest werkte hij nauw samen met omroeporganisatie EBU en met alle deelnemende delegaties bij de totstandkoming van hun act. 

Martijn van Eijzeren

Martijn van Eijzeren

Martijn van Eijzeren (1998) is acteur en regisseur. Hij speelde in films, regisseerde videoclips en is al vele jaren bezig op het internet. Op zijn sociale media plaatst hij humoristische en absurdistische filmpjes waarin hij verschillende typetjes speelt. Joost en Martijn zijn al tien jaar goed bevriend met elkaar. Als Stuntje (Stuntkabouter) is Martijn ook te zien in de videoclip van ‘Europapa’ en hij is al meerdere keren onderdeel geweest van Joost zijn shows op Lowlands.

Appie Mussa

Appie Mussa

Appie Mussa (1998) is een comedian en online content creator die zijn carrière in 2019 begon door het maken van sketches. Hij haalt de inspiratie voor zijn video's uit alles dat hem opvalt in de samenleving. Zijn doel is niet alleen mensen te laten lachen, maar ook dat zijn video’s een duidelijke boodschap hebben. Naast het creëren van content maakt hij ook muziek met Joost. En tegenwoordig treedt hij ook op met zijn komedie en muziek. Apson is net als Martijn te zien in de videoclip ‘Europapa’.

Teun de Kruif (Tantu Beats)

Teun de Kruif (Tantu Beats)

Teun de Kruif (1993) oftewel Tantu Beats is muziekproducent, DJ en entrepreneur. Naast zijn internationale succes heeft hij ook muziek geproduceerd voor Nederlandse artiesten zoals S10, MEROL en Hef. Zijn stijl is te omschrijven als speels, experimenteel en catchy. Sinds 2018 is Teun de vaste producer van Joost, waarin ze samen muziek maken met culturele referenties zoals de gabberpop. Samen met Joost werkte hij maandenlang aan het nummer ‘Europapa’, hun langste productie ooit!

Sophia Mason

Sophia Mason

Sophia Mason, geboren in 1995 in Engeland, draagt muzikaliteit in haar bloed en danst al vanaf haar vroegste herinneringen. Na haar afstuderen aan de dansacademie betrad Sophia het professionele podium, waar ze samenwerkte met namen als Keone & Mariel Madrid, Ed Wubbe en Isabelle Beernaert, ook choreografeerde ze voor o.a Duncan Laurence en Meau. Naast haar danscarrière startte Sophia drie jaar geleden ook een muzikale carrière waarin ze haar eigen muziek maakt en uitbrengt.

Marnix Kaart

Marnix Kaart

Marnix Kaart is al een aantal jaar als regisseur onderdeel van het creatieve team van het Songfestival. Nadat hij de algehele regie van het Eurovisie Songfestival in Rotterdam in 2021 deed, is hij een vaste aanwinst van de Nederlandse delegatie. 

Henk-Jan van Beek

Henk-Jan van Beek

Henk-Jan van Beek buigt zich al een paar jaar voor Nederland over het lichtontwerp. Hij werkte net als Marnix mee aan het songfestival in Rotterdam. Met zijn bedrijf Light-H-Art BV maakt hij lichtplannen voor TV, theater, modeshows en evenementen. 

Naast Henk-Jan van Beek is ook Joost Wijgers betrokken bij het lichtplan van ‘Europapa’. Joost is werkzaam bij Light-H-Art, het bedrijf van Henk-Jan van Beek en is voor het eerst betrokken bij de act voor de Nederlandse inzending.

Marco Gerris

Marco Gerris

Marco Gerris is choreograaf, oprichter en artistiek leider van ISH Dance Collective. Hij is geboren in de Filipijnen, maar groeide op in België. Marco won in 2020 de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs, een oeuvreprijs voor personen of instellingen die zich op uitzonderlijke wijze hebben ingezet voor cultuur. Dit jaar is Marco betrokken bij het creatieve proces van de act van Joost Klein.

Indy van Cauwenberg

Indy van Cauwenberg

De Belgische Indy Van Cauwenberg (1999), aka Indysteps, is een echte duizendpoot. Hij is vooral bekend als content creator en danser. Sinds een paar jaar merken bekende artiesten als Madonna en Sam Smith zijn dansvideo’s op. Ook Joost ontdekte hem op TikTok, waarna ze samen aan verschillende shows werkten zoals Lowlands en Pukkelpop. Voor ‘Europapa’ stelde hij samen met Joost, het dansje tijdens het refrein samen. 

MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading