AVROTROS
Musical AwardsMusical Awards
Musical AwardsMusical Awards

Eerbetoon Tina Turner en Willem Nijholt

Het nieuwe culturele seizoen wordt officieel geopend tijdens Musical Awards: the Kick-off. Tijdens deze avond wordt er naast grootse musical optredens stilgestaan bij Tina Turner en Willem Nijholt. Beide zijn eerder dit jaar overleden.

  1. Musical Awards
  2. Musical
  3. Musical Awards: the Kick-off 2023

Symbolische buiging

De show zal openen met een nummer van Tina Turner, uitgevoerd door Nyassa Alberta, Nurlaila Karim en Gaia Aikman. Een symbolische buiging naar ’The Queen of Rock ’n Roll’ die dit jaar op 83-jarige leeftijd overleed.

Haar levensverhaal werd vertaald naar een musical die wereldwijd miljoenen bezoekers trok. Nyassa, Nurlaia en Gaia speelde afgelopen seizoen de rol van Tina in TINA - De Tina Turner Musical.

Musicalicoon 

Uiteraard zal er in het programma ook uitgebreid worden stilgestaan bij het overlijden van Willem Nijholt. Hij overleed afgelopen juni op 88-jarige leeftijd.

Nijholt was en is één van de grootste namen uit de musicalwereld. Hij speelde in tal van grote theaterproducties en was jarenlang juryvoorzitter van de tv-reeks ‘Op zoek naar...’ Zijn overlijden is een groot gemis voor alle fans en collega’s uit het vak. 

Benieuwd naar de volledige line-up van Musical Awards: the Kick-off? Bekijk hieronder van welke musicals je een voorproefje krijgt. 

Musical Awards: the Kick-off, zondag 27 augustus 2023 live om 20.25 uur bij AVROTROS op NPO 1. Kijk de uitzending terug via NPO Start

MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading