Podcast JFK The missing link
Nieuws van AVROTROSNieuws van AVROTROS
Nieuws van AVROTROSNieuws van AVROTROS

Podcast 'JFK: the missing link' over het moordcomplot op Kennedy

Speelde de CIA een rol bij de moord op de Amerikaanse President John F. Kennedy? Hier zijn nieuwe aanwijzingen voor, blijkt uit de podcast JFK: the missing link.

  1. Nieuws van AVROTROS

In de zesdelige podcastserie zetten journalisten Babs Assink en Lammert de Bruin een uitgebreid onderzoek voort naar de moord op JFK. 

Samenzwering

Voor de moord op Kennedy is nooit iemand veroordeeld omdat de vermoedelijke schutter, Lee Harvey Oswald, twee dagen na de moord zelf werd vermoord. Volgens de commissie de onderzoek deed naar de moord, handelde Oswald alleen. Maar later werd vastgesteld dat er sprake moest zijn van een tweede schutter en samenzwering. 

De Bruin en Assink spreken verschillende personen die ze meer kunnen vertellen over wat er toen precies gebeurd is. Zo ontmoeten ze een vriend van Oswald en bezoeken ze in Amerika de 91-jarige Ruth Paine. Zij was ten tijde van de moord hospita van Oswald, zijn vrouw en twee kinderen.

En in Dallas vindt er een bijzondere ontmoeting plaats met Marina Oswald, die al twintig jaar lang niet meer met de pers spreekt.

De makers van JFK: the missing link maakten eerder de podcasts De Butlermoord, Penoza op het platteland, De Showbizzmoord en Het Geheim van Colonel Parker. Ze maakten de podcast voor AVROTROS en NPO Luister.

Luister JFK: the missing link 

MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading