AVROTROS
Nieuw KlassiekNieuw Klassiek
Nieuw KlassiekNieuw Klassiek

Pygmalion met Monteverdi

In de online rubriek 'Nieuw Klassiek' maak je deze week kans op de nieuwe cd van Pygmalion met Monteverdi’s 'Maria-Vespers'. Beantwoord de prijsvraag en win!

  1. Nieuw Klassiek
  2. Klassiek

Winactie (verlopen)

Beantwoord de prijsvraag hieronder en maak kans op een exemplaar van deze nieuwe cd!

AVROTROS

De nieuwe cd van Pygmalion

Frankrijk is de laatste jaren ‘grootleverancier’ van fantastische jonge musici en ensembles op het gebied van de oude muziek. Iedere opname van het vermaarde ensemble Pygmalion onder leiding van oprichter Raphaël Pichon is een voltreffer. Deze overrompelende nieuwe opname van Monteverdi’s Maria-Vespers laat alle concurrentie achter zich! Deze fraaie Monteverdi (dubbel)-cd wil je winnen! 

Pygmalion en Raphaël Pichon

De in 1984 geboren Franse dirigent Raphaël Pichon begon zijn carrière als countertenor. In 2006 richt hij zijn eigen ensemble Pygmalion op, dat zowel uit een topkoor als uit een op oude instrumenten spelend orkest bestaat. Samen maakten zij al furore met opnamen van Bach, Rameau, Mozart en Schubert, die internationaal in de prijzen vielen. 

Monteverdi

De Italiaanse componist Claudio Monteverdi (1567-1643) is vooral als één van de grootste operacomponisten aller tijden de boeken ingegaan. Maar ook op het gebied van de kerkmuziek heeft Monteverdi wonderen verricht. Luister maar eens naar zijn Vespro della Beata Vergine, uitgegeven in Venetië in 1610. De Vespro kennen wij in Nederland als de Maria-Vespers. Het is een werk dat in muzikale zin op gelijke hoogte staat met de Hohe Messe en de Missa solemnis, de sacrale meesterwerken van Bach en Beethoven. Monteverdi beheerst alle technieken en stijlen, van de meest geleerde meerstemmigheid tot de allermodernste stijlen. Al dat technische kunnen is echter geen doel op zich, maar staat in dienst van de expressie. Als je deze Maria-Vespers beluistert, begrijp je direct waarom een tijdgenoot Monteverdi omschreef als ‘de grootste componist van Italië’! 

Prijsvraag (verlopen)

Om kans te maken op deze gloednieuwe dubbel-cd hoef je alleen antwoord te geven op de volgende vraag:

Voor welke cd-opname won Pygmalion o.l.v. Raphaël Pichon een Edison in 2022?

De prijsvraag loopt t/m dinsdag 19 september. De winnaars krijgen persoonlijk bericht.

Nieuw KlassiekNieuw Klassiek
Nieuw KlassiekNieuw Klassiek
MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading