Ilja Gort in de Haute Loire
Gort over de grensGort over de grens
Gort over de grensGort over de grens

Nieuw seizoen van Gort over de Grens: reis mee met Ilja Gort door La Douce France

Wat is het geheim van La Douce France? In Gort over de Grens reist Ilja Gort door de mooiste streken van zijn tweede vaderland Frankrijk op zoek het antwoord. 

🇫🇷 Ga je mee op reis? Zet dit schema in je agenda en neem een voorproefje.

  1. Gort over de grens
  • Zaterdag 16 maart (20.40 uur - NPO 2) 

De Haute-Loire: Waar de tijd buiten haar oevers treedt. 

Ilja ontdekt de reden achter de Franse arrogantie, valt als een blok voor een oude liefde en wordt onderworpen aan een meedogenloze gehoortest met een kerkklok.

  • Zaterdag 23 maart (20.35 uur - NPO 2)

Alpes-de-Hautes-Provence: In het voetspoor van Napoleon

Via de ‘Route Napoleon’ trekt Ilja door het hooggebergte en vindt de stoel waarop de Napoleon de nacht heeft doorgebracht. Ook leert hij echte ‘Aioli de Provence’ maken en heft het glas met een ‘Superheld van de wijn’.

  • Zaterdag 30 maart (20.35 uur - NPO 2) 

De Jura: Land van de eeuwigheid

Ilja schommelt per huifkar door het laagland, dwaalt door het leefgebied van de dinosauriërs, verklaart samen met een bomenknuffelaarster de liefde aan een eik en drinkt een gele wijn van gedroogde druiven.

  • Zaterdag 6 april (20.35 uur- NPO 2) 

De Drôme – De magie van Water

In een van de meest onderschatte regio’s van Frankrijk volgt Ilja het spoor van het water, bezoekt hij een wijnboer die zijn wijn instraalt met een magisch kristal. En neemt hij in Nyons deel aan een feestmaal waarbij vals wordt gezongen.     

  • Zaterdag 13 april (20.35 uur - NPO 2) 

De Médoc: De goudkust van de wijn

Op het chicste kasteel van Frankrijk probeert Ilja wijn te slurpen zonder het geluid van een gootsteenputje na te doen. In een afgelegen ruïne betreedt hij een geheime kelder met de grootste wijncollectie op aarde (maar krijgt geen druppel te drinken!)

  • Zaterdag 20 april (20.35 uur - NPO 2) 

De Bearn: Het rijk van de boerenkoning

Ilja kruipt in de huid van Henri IV en trekt met een kudde ezels de bergen in en is getuige van een doop à la Béarn, waarbij een baby met knoflook en zoete wijn wordt gedoopt. Ook doet hij mee aan het kampioenschap soep koken.  

Wat is jouw favoriete wijn?

MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading