AVROTROS
Ten minste houdbaar totTen minste houdbaar tot
Ten minste houdbaar totTen minste houdbaar tot

Ricky Koole: "Geweldig om een vrouw te spelen die alles zegt wat ze denkt"

Ten minste houdbaar tot zit alweer op, maar niet getreurd! Speciaal voor jou hebben wij hoofdrolspeelster Ricky Koole het hemd van het lijf gevraagd. Wat vond ze het leukste aan Anna spelen? En zijn er eigenschappen van Anna die ze bij zichzelf herkent? Je leest het hier! 

  1. Ten minste houdbaar tot

Waarom wilde je deze rol graag spelen?

"Het is natuurlijk geweldig om een vrouw te spelen die alles zegt wat ze denkt en ook steeds onverstandige beslissingen neemt. Ze werkt zichzelf voortdurend in de nesten omdat ze gewoon haar impulsen volgt. Daardoor is er veel te spelen. En ik hou erg van het genre, een komedie maar wel met echte mensen. Mensen waar je ook ontroerd door kunt raken."

Zijn er eigenschappen of bepaalde situaties van Anna in beland die je bij jezelf herkent?

"Ik zou nooit zo mezelf kwijtraken, denk ik. Het lijkt alsof Anna te lang niet goed heeft nagedacht over wat ze zelf graag wil. Ze heeft een beetje geleefd voor het gezin en is niet zo bezig geweest met haar carriere. Dat herken ik totaal niet. Ik laat de tijd niet zomaar voorbij gaan. Ik herken wel haar directheid. Gewoon zeggen wat je denkt. En haar felheid."

Heb je je karakter op iemand gebaseerd?

"Nee. Ik baseer het karakter op het script en de aanwijzingen van Jan Albert de Weerd, de regisseur."

Mocht je de serie nog niet hebben gezien: waarom mogen we deze serie niet missen?

"Volgens mij is deze serie voor ontzettend veel mensen herkenbaar. Het gaat over een stel dat hun eigen plan willen trekken maar ook rekening moeten houden met de mensen om zich heen. Ik denk dat het af en toe heel grappig is en hopelijk ook ontroerend soms."

MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading