AVROTROS
Volle ZalenVolle Zalen
Volle ZalenVolle Zalen

Saman Amini in Volle Zalen

Acteur, cabaretier en theatermaker Saman Amini wil ‘de best geïntegreerde allochtoon na Maxima worden’, maar zal hij er ooit echt bijhoren?

  1. Volle Zalen
  2. Kunst

Wie is Saman Amini en hoe is hij opgegroeid? Samen met Cornald Maas brengt hij een bezoek aan een voormalig AZC waar hij lange tijd woonde en waar hij leerde met zijn vuisten voor zichzelf op te komen. De ‘vechtersbaas’ werd weggestuurd van zijn eerste theaterles, maar kreeg een tweede kans. Hoe heeft theater hem de weg gewezen?

Beste voorstelling van het jaar

Amini kreeg dit jaar de Charlotte Köhler aanmoedigingsprijs toegekend door het Cultuurfonds. Zijn solovoorstelling Saman Amini’s Integratieplan werd genomineerd voor de Neerlands Hoop Cabaretprijs en op het Nederlands Theaterfestival gerekend tot de beste voorstellingen van het jaar.

In deze voorstelling confronteert de in Iran geboren Amini de bezoeker met zijn persoonlijke levensverhaal. Hij houdt zijn publiek een spiegel voor, met harde grappen, maar ook met zelfspot. Iedereen voelt de pijn of op zijn minst het ongemak.

Saman Amini doet zijn persoonlijke verhaal in Volle Zalen in het jaar dat het kabinet is gevallen over het asielbeleid. 

Volle Zalen met Saman Amini zie je woensdag 20 december 2023, 20.44 uur op NPO 2.

“Het is niet eerlijk als ik zeg dat mijn minderwaardigheidscomplex komt door Nederland en het asielbeleid. Het begon eerder, bij mijn vader in Iran.”
Saman Amini
MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading