AVROTROS
Close UpClose Up
Close UpClose Up

Shadow and Light: Mia Farrow

Mia Farrow is een unieke Hollywood-actrice, moeder van veertien kinderen en mensenrechtenactiviste. Al vroeg in haar carrière speelde Farrow in cultfilms met gerenommeerde regisseurs als Roman Polanski en Robert Altman. 

  1. Close Up
  2. Kunst
  3. Close Up afleveringen

Mia Farrow’s relaties

Tijdens het filmen van haar doorbraakfilm, Rosemary’s Baby, kwam haar eerste huwelijk met de acteur en zanger Frank Sinatra in 1968 tot een eind. Een aantal jaar later hertrouwde ze met componist en pianist André Previn. Samen met Previn kreeg ze drie kinderen en adopteerde ze drie anderen.

Kort na haar echtscheiding met Previn ging ze een relatie aan met de regisseur, Woody Allen. Ook met Allen kreeg ze een kind en adopteerde ze twee anderen. Later onthulde Farrow dat haar biologische kind met Allen wellicht het kind van Sinatra kon zijn. 

AVROTROS

Adoptie

Haar dramatische persoonlijke leven, romantische relaties en haar vele kinderen zorgden voor veel media-aandacht. Vooral toen Allen een relatie aanging met hun geadopteerde dochter begin jaren 90. Dat was ook het einde van Farrow’s relatie met Allen. Daarna adopteerde Farrow nog vijf andere kinderen in haar eentje. 

AVROTROS

Mensenrechtenactiviste

Het leven van Farrow heeft veel tragedie, drama en ongelukken gekend, maar ondanks alles stond humanisme bij haar hoog in het vaandel. Als mensenrechtenactiviste werd ze in het jaar 2000 als goodwillambassadeur voor UNICEF benoemd. Een blijvende bron van zingeving bleek voor Farrow gelukkig haar maatschappelijk activisme, een bezigheid waar zij steeds meer voldoening uit haalde.

De documentaire vertelt haar reis, duikt in haar intense optredens en portretteert de veelzijdige actrice die gevangen zit tussen licht en schaduw. 

De Close Up-documentaire ‘Mia Farrow - Shadow and Light’ zie je dinsdag 26 maart om 22.40 uur bij AVROTROS op NPO 2.

MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading