AVROTROS
Tussen Kunst en Kitsch ExtraTussen Kunst en Kitsch Extra
Tussen Kunst en Kitsch ExtraTussen Kunst en Kitsch Extra

Sieraden van Ralph Bakker in Tussen Kunst en Kitsch Extra

In Tussen Kunst en Kitsch Extra wordt doorgepraat over een vondst uit Tussen Kunst en Kitsch. Een opvallend collier van Ralph Bakker is voor Titia Reuser dè kans zijn werk nog eens van heel dichtbij te zien.

  1. Tussen Kunst en Kitsch Extra
  2. Tussen Kunst en Kitsch
  3. Kunst
AVROTROS

Collier: waarde 20.000 euro

Extra informatie Tussen Kunst en Kitsch

Tijdens een opnamedag in Museum Belvédère krijgt juwelenexpert Titia Reuser een halsketting te zien die zij meteen herkent als een werk van Ralph Bakker

Het is ruim twintig jaar geleden voor 7.000 euro aangekocht door de zus van Ralph Bakker als investering. De huidige waarde is 20.000 euro.

Het is prachtig gemaakt, heel minutieus. De zwarte plaatjes zijn gemaakt van tantalium, een anti-allergeen metaal dat ook veel gebruikt wordt in de medische wereld. Het is heel licht en daardoor ook heel goed draagbaar.

Het nadeel is dat je het niet goed kan solderen. Daarom zitten de gouden buisjes erin waar de ringen van 18 karaats geelgoud doorheen lopen.

Tussen Kunst en Kitsch Extra: sieraden Ralph Bakker

Zilvermuseum Schoonhoven

Titia Reuser kent Ralph Bakker nog van de vakschool edelsmeden in Schoonhoven waar zij samen op zaten. Ze weet nog heel goed dat toen al zijn talent opviel en menig student een beetje jaloers was dat van hem al tijdens de opleiding een sieraad in het Zilvermuseum belandde. 

Nu is het dè kans voor Titia om deze spectaculaire armband; de maantjesdans met eigen ogen te zien en even te voelen.

AVROTROS

Titia Reuser en "de maantjesdans'

AVROTROS

De maantjesdans in het Zilvermuseum

AVROTROS

Precisiewerk collier

AVROTROS

Titia Reuser op bezoek bij Ralph Bakker

Signed all over Ralph Bakker

Vervolgens bezoekt Titia Reuser Ralph Bakker in zijn atelier in Rotterdam om meer sieraden van hem te zien en te kijken waar hij nu mee bezig is.

Ralph vertelt over het materiaal waarmee hij graag werkt en laat zien hoe hij bij het emailleren te werk gaat. Een collier waaraan hij nu werkt kost hem twintig werkdagen om te voltooien.

Zijn werk is niet gesigneerd maar is zo specifiek dat je het meteen herkent.

 Tussen Kunst en Kitsch Extra zie je direct na Tussen Kunst en Kitsch op NPO 2 Extra. (Op kanaal 82 én voor iedereen via de app van NPO of online: www.npo.nl/npo2extra.)

 

MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading