AVROTROS
Fan ZFan Z
Fan ZFan Z

Taylor Swift en haar fans: it’s a love story - Fan Z

In Fan Z volgen we drie grote Taylor Swift fans op weg naar de Eras tour concerten in Amsterdam. Het is de eerste keer sinds 2015 dat Taylor weer in Nederland is en dus voor veel jonge fans de eerste keer dat ze haar live kunnen zien.

Hoe bereiden de toegewijde fans zich voor en wat komt er allemaal bij kijken om een Swiftie te zijn?

  1. Fan Z
Trailer - FanZ: Taylor Swift

Taylor Swift en haar fans, it's a love story. Het fan zijn van Taylor Swift inspireert en leidt tot tal van initiatieven onder de fans.

Ze organiseren fanparty’s, starten fanprojecten, ontwerpen eigen outfits en bouwen een stevige Swiftie-gemeenschap op door middel van podcasts en online content. Fleur, Glenn en Lotte nemen je mee in de wereld van de Swifties.

Fleur (19) bij The Eras Tour van Taylor Swift in Amsterdam

Fleur (19) bij The Eras Tour van Taylor Swift in Amsterdam

Fleur (19) is een ware "Swift Preneur"; haar passie voor Taylor Swift heeft haar leven ingrijpend veranderd. Ze organiseert meerdere Taylor Swift-fanparty’s in diverse steden in Nederland.

Fleur is een echte verbinder in de community. Ze heeft een podcast waarin ze haar passie deelt en ze is betrokken bij een fanproject.

In Fan Z maakt Fleur haar droom waar: ze gaat voor het eerst in haar leven naar een concert van Taylor Swift, en wel in Parijs. Tijdens dit langverwachte moment komen alle emoties los; ze heeft hier jaren van gedroomd.

Glenn (23) bij The Eras Tour van Taylor Swift in Amsterdam

Glenn (23) bij The Eras Tour van Taylor Swift in Amsterdam

Voor Glenn (23) is het fan zijn van Taylor Swift een belangrijke uitlaatklep. Op zijn TikTok-kanaal telt hij de dagen af naar het concert van Taylor Swift in Nederland. Zijn passie voor Taylor heeft hem veel nieuwe vrienden opgeleverd en biedt hem een plek waar hij volledig zichzelf kan zijn.

Vooral Taylors teksten betekenen veel voor hem. Hij duikt diep in de nummers op zoek naar verborgen boodschappen. Glenn werkt ook mee aan een top-secret fanproject, samen met Fleur, om heel Nederland te betrekken bij de Taylor Swift Eras tour concerten.

Lotte (26) bij The Eras Tour van Taylor Swift in Amsterdam

Lotte (26) bij The Eras Tour van Taylor Swift in Amsterdam

Lotte (26) lijkt niet alleen op haar idool, maar behoort ook tot de weinige fans die Taylor Swift persoonlijk heeft mogen ontmoeten. Voorafgaand aan een concert in Amerika kreeg Lotte een uitnodiging van Taylors team om speciale merchandise op te komen halen. Tot haar grote verrassing stond Taylor daar zelf om een klein groepje fans te ontmoeten. In Fan Z vertelt Lotte uitgebreid over deze bijzondere ontmoeting.

Daarnaast geeft fan zijn van Taylor Swift uiting aan haar creatieve kant; ze maakt de legendarische outfits van Taylor helemaal zelf na en deelt deze creaties op haar sociale media. Hierdoor heeft ze haar ware passie ontdekt. 

Fan Z: Taylor Swift op zaterdag 6 juli bij AVROTROS op het YouTube-kanaal van NPO 3

MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading