AVROTROS
Ten minste houdbaar totTen minste houdbaar tot
Ten minste houdbaar totTen minste houdbaar tot

Ten minste houdbaar tot | Seizoen 1 (2022)


Jarenlang heeft Anna met liefde haar carrière in de koelkast gezet om volledig in dienst te staan van haar gezin en de baan van haar man Paul. Nu de kinderen op het punt staan van uitvliegen, zijn Anna en Paul klaar voor de zeven vette jaren. Het is eindelijk Anna’s beurt! 

  1. Ten minste houdbaar tot

Strijd met de hormonen
Maar als haar lichaam plotseling dwingende tekenen van de overgang vertoont, ziet de toekomst er ineens een stuk minder rooskleurig uit. Anna is echter niet van plan om zich zonder slag of stoot over te geven aan de terreur van moeder natuur en gaat met een goeie dosis ontkenning en irrationele uitspattingen de strijd aan. 

Onbegrip
Ondertussen neemt Pauls carrière een vlucht en is hij niet bij machte Anna te ondersteunen. Hoe harder Anna roept, hoe meer hij zwelgt in onbegrip. Of Anna en Paul het ondanks hun geschiedenis en liefde redden, is nog maar de vraag. 

Worden we samen oud?
Dat is het vraagstuk waar Anna (Ricky Koole) en Paul (Ruben van der Meer) mee worstelen nu de kinderen bijna het huis uit zijn en de focus opeens op hun relatie ligt.  Beiden blijken echter andere doelen te hebben. Paul wil zich storten op zijn promotie in de paardenvoedingssupplementen. 

Het roer om?
Anna wil zichzelf herontdekken, een opgave die negatief wordt beïnvloed als de overgang om de hoek komt kijken. Op zoek naar invulling van haar leven zonder kinderen en een afwezige Paul overweegt Anna haar opties. Kan ze haar acteercarrière op pakken of gooit ze het roer om? Geen enkel plan komt van de grond door de talloze symptomen van de aftakeling. 

Ondertussen loopt het op Pauls werk ook niet van een leien dakje als hij concurrentie krijgt van een veel jongere werknemer. De kloof tussen Anna en Paul groeit... Toch proberen beiden er alles aan te doen om het nest bij elkaar te houden. Terwijl Anna heil zoekt in het spirituele, zoekt Paul steun bij een praatgroep voor mannen met partners in de overgang. Of hun inspanningen de liefde zal doen opvlammen en dichterbij elkaar brengt, moet nog maar blijken.

Op zoek naar zichzelf
Seizoen 1 eindigt met Anna’s vijftigste verjaardag. Als Anna op haar feest aankomt, staat haar niet alleen een Sarah pop te wachten. Dit inschattingsfoutje zou Paul nog wel eens duur kunnen komen te staan… Anna heeft hals over kop een tweedehands camper gekocht en vertrekt om op zoek naar zichzelf te gaan.

Cast & Crew
Anna - Ricky Koole
Paul - Ruben van der Meer
Job (zoon Anna & Paul) - Bobby van Vleuten
Mila (dochter Anna & Paul) - Babbelot Leeman
Maya (moeder Anna) - Juul Vrijdag

Verder zijn er rollen weggelegd voor Nazmiye Oral, Mattijn Hartemink, Manoushka Zeegelaar Breeveld, Jennifer Evenhuis en Rian Gerritsen.

Het scenario van Ten minste houdbaar tot is geschreven door Eva Aben, de regie is in handen van Jan Albert de Weerd. De serie is een productie van Bing Film & tv.

MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading