Hila Noorzai presenteert 90's Dance
90's Dance90's Dance
90's Dance90's Dance

Terug naar de 90's met de muziek van toen

In het programma 90's Dance staat Hila Noorzai, met de artiesten en producers van de meest succesvolle acts uit die tijd, stil bij de hoogte- en dieptepunten uit hun carrière. Ga terug in de tijd met nummer als No Limit, Slave to the Music en Never Alone.

  1. 90's Dance

2 Unlimited

De hits van de Nederlands-Belgische dance act 2 Unlimited zijn niet meer weg te denken uit de popgeschiedenis. Wat dacht je van het nummer Get Ready for This en No Limit. De kans is groot dat ook jij deze nog mee kan zingen. 

Een emotioneel gesprek met Ray Slijngaard

Wat begon met twee ambitieuze jonge producers ontwikkelde zich met zangeres Anita Doth en rapper Ray Slijngaard tot een wereldwijde succesformatie. Maar met het succes en het binnenstromende geld, kwamen ook de eerste scheurtjes, met de breuk als gevolg. Hila heeft een emotioneel gesprek met Ray.

Ray Slijngaard en Anita Doth

2 Unlimited bestond uit het duo Ray Slijngaard en Anita Doth

Twenty 4 Seven

De Nederlandse Nance vertelt openhartig hoe het was om als vijftienjarig meisje bij de succesvolle Twenty 4 Seven te horen. Samen met rapper Stay-C reisde ze van optreden naar optreden. Totdat Nance onverwacht uit de groep wordt gezet.

Wat heeft de breuk met hen gedaan en hoe kijken zij daar nu tegenaan?

Nance Coolen

De toen pas 16-jarige Nancy Coolen was de eerste zangeres van Twenty 4 Seven

SNAP!

In deze aflevering van 90’s Dance gaan we internationaal: we duiken de underground dancescene van Duitsland eind jaren tachtig in. Twee producers bouwen toen aan een carrière die toewerkt naar de meest succesvolle dance sensatie ooit: SNAP!

Hun eerste wereldhit The Power wordt per ongeluk uitgebracht met zang en rap die er eigenlijk niet op horen. De sample die erin zit mogen ze dan eigenlijk ook nog niet gebruiken.

Toch slaat The Power in als een bom. Als vervolgens rapper Turbo B. en zangeres Penny Ford erbij komen staat niets ze meer in de weg om de wereld te veroveren.

Maar boteren doet het niet tussen Turbo en Penny en na een paar hits, legendarische optredens en vermeend wangedrag van Turbo implodeert de formatie al snel. Totdat de nieuwe zangeres een nog grotere hit inzingt: Rythme is a Dancer.

2 Brothers on the 4th Floor 

De hits Never Alone en Dreams (Will come Alive) van 2 Brothers on the 4th Floor zijn nog dagelijks op de radio te horen. Zangeres Desirée (Des-Ray) en rapper René (D-Rock) treden vandaag de dag nog steeds op met hun grootste hits.

Ze vertellen Hila een geheim dat ze al vijftien jaar met zich meedragen.

Desray en rapper D-Rock

Zangeres Desray en rapper D-Rock

Het geheim van 2 Brothers on the 4the Floor

Een emotioneel gesprek, het gaat niet goed met rapper D-Rock

T-Spoon

T-Spoon brak door met de hit No Time To Waste, maar hun grootste hit scoorden zij pas in de nadagen van de Eurodance met Sex on The Beach. Het nummer ging de hele wereld over.

90's Dance, vanaf 4 april 2024 om 20.20 uur bij AVROTROS op NPO 3.

MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading