AVROTROS
Tijl en de Negende van BeethovenTijl en de Negende van Beethoven
Tijl en de Negende van BeethovenTijl en de Negende van Beethoven

Tijl en de Negende van Beethoven

Wat is er nodig om een compositie van de geniale Beethoven van begin tot eind te dirigeren? Zonder überhaupt noten te kunnen lezen? Tijl Beckand gaat deze waanzinnige uitdaging voor zijn nieuwe programma Tijl en de Negende van Beethoven aan. Hij oefent maar liefst drie jaar lang om zich de hele Negende van Beethoven als dirigent eigen te maken.

  1. Tijl en de Negende van Beethoven
  2. Klassiek

Tijl gaat de uitdaging van zijn leven aan

Tijl Beckand reist door het leven en werk van de geniale componist Beethoven. Voor Tijl Beckand is de Negende een rode draad in zijn leven. In de 6-delige reeks vertelt hij alles over zijn persoonlijke fascinatie, reist hij langs verwachte én onverwachte plekken om het verhaal van Beethoven en de Negende Symfonie op kenmerkende wijze te vertellen. Daarnaast gaat hij ook de uitdaging van zijn leven aan: het dirigeren van dit mythische meesterwerk, zonder zelf ook maar een noot te kunnen lezen. Om dat te bereiken gaat hij bijna drie jaar in training bij Jules van Hessen. In concertzaal Amare leidt hij uiteindelijk het Residentie Orkest vanaf de bok tijdens hun uitvoering van de Negende van Beethoven. 

Tijl omhelst Jules Hessen na afloop van de NegendeWilliam Rutten

Tijl omhelst zijn mentor Jules Hessen na afloop van de Negende

Meer te weten komen over de kamermuziek van Beethoven?

Wist je dat Beethoven naast symfonieën ook heel veel kamermuziek heeft gecomponeerd? In de zesdelige serie Beckand & Beethoven vertelt Tijl Beckand samen met topmusici Ronald Brautigam, het Storioni Trio en het Matangi Quartet meer over de kamermuziek van Ludwig van Beethoven. In iedere aflevering hoor je muziek uit een andere periode van Beethovens leven. Bekijk de serie Beckand en Beethoven op NPO 2 Extra. 

MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading