AVROTROSAad Hoogendoorn
Nu te Zien!Nu te Zien!
Nu te Zien!Nu te Zien!

Viering van hedendaagse Afrikaanse fotografie

In de tentoonstelling, ‘A World in Common’, onderzoeken 22 Afrikaanse kunstenaars het verleden, heden en toekomst van Afrika door middel van fotografie. Het is een mix van kunstenaars van verschillende generaties en regio's van het continent. Samen geven ze een nieuwe kijk op het leven in Afrika.

  1. Nu te Zien!
  2. Kunst
  3. Nu te Zien! extra

Afbeeldingen van Afrika

Het hedendaagse beeld van Afrika is grotendeels gedefinieerd door westerse afbeeldingen van Afrikaanse culturen en tradities. Tijdens de koloniale periode werd fotografie ingezet als middel om Afrikaanse samenlevingen te bekijken door een eurocentrische lens.

De kunstenaars duiken in de rijke en diverse geschiedenis van Afrika om op deze manier nieuwe betekenis te geven aan het heden en vorm te geven aan de toekomst.

AVROTROS

Aida Muluneh, Star Shine Moon Glow, Water Life 2018. Commisioned by WaterAid

AVROTROS© Aad Hoogendoorn

Overzichtsfoto A World in Common, foto Aad Hoogendoorn

AVROTROS© Aad Hoogendoorn

Maïmouna Guerresi, M-eating – Students and Teacher 2012, foto Aad Hoogendoorn

Internationaal erkenning

Meer dan 100 werken geven een alternatieve visie op verscheidene onderwerpen zoals, cultureel erfgoed, verstedelijking, klimaatverandering, spirituele en culturele identiteit.

Een aantal kunstenaars heeft internationaal erkenning ontvangen voor zijn werk. De kunstwerken helpen de bezoekers om vanuit en met Afrika te denken, om zo de manier van denken over het continent opnieuw vorm te geven. 

Marc de Beyer, directeur van Teylers Museum, neemt een kijkje in de fotografiewereld van de Afrikaanse kunstenaars voor het tv-programma Nu te Zien! 

Kijk Nu te Zien! op woensdag 22 mei 2024 om 21.13 uur op
NPO 2.

MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading