AVROTROS
Flikken Maastricht Flikken Maastricht
Flikken Maastricht Flikken Maastricht

Wie is Maurice?

Maurice van Dongen keerde terug in Flikken Maastricht. Hij is de broer van Eva. Waar was hij al die tijd gebleven, wat is er met hem gebeurd? En wanneer was de laatste keer dat ze elkaar zagen? Bekijk het fragment verderop in dit artikel. 

  1. Flikken Maastricht
  2. Flikken Maastricht nieuws

In aflevering 2 van seizoen 1 van Flikken Maastricht maakten we kennis met Maurice van Dongen, de broer van Eva. Maurice is zonder ouders opgegroeid en Eva probeerde hem op het juiste pad te houden. Toch maakte Maurice verkeerde keuzes waardoor hij in de problemen kwam. 

Criminele circuit

Zo werd hij onder andere opgepakt in een loods met gestolen spullen. Bij zijn aanhouding verzette hij zich. Hierbij mishandelde hij de collage van Eva, Romeo Sanders. Later werd hij opnieuw opgepakt omdat hij zich in het criminele circuit begaf.

Voor Eva werd het steeds lastiger om werk en privé gescheiden te houden. Ze wilde haar broer helpen maar dan moest hij wel meewerken. Wat was belangrijker voor haar, haar baan of haar broer?

Een fout gemaakt

In de eerste aflevering van seizoen 2, Afgemaakt, moest Maurice de gevangenis in. Eva bezocht hem nog één keer. Ze zijn blij elkaar weer te zien. Ze kon hem niet meer opzoeken. ‘Ik heb een fout gemaakt en ik zal ook gestraft worden…’ zegt ze tegen hem. Het afscheid is verdrietig. Maurice wordt overgeplaatst naar een andere gevangenis en Eva gaat weer aan het werk. 

Pas in seizoen 17 kwam Maurice van Dongen weer in beeld. Hij wordt gespeeld door acteur Dimme Treurniet

Wil je het hele verhaal van Maurice zien? Via NPO Plus kun je Flikken Maastricht vanaf het eerste seizoen bekijken.

MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading