Nicola Benedetti, Sheku Kenneh-Mason en Benjamin Grosvenor
Nieuw KlassiekNieuw Klassiek
Nieuw KlassiekNieuw Klassiek

Win Beethovens 'Tripelconcert' op cd

Onlangs verscheen er een nieuwe opname van Beethovens Tripelconcert, uitgevoerd door Nicola Benedetti, Sheku Kanneh-Mason en Benjamin Grosvenor. Beantwoord de prijsvraag en maak kans op een van de vijf exemplaren die wij weggeven. 

  1. Nieuw Klassiek
  2. Klassiek
  3. Prijsvragen

Is er een bekendere componist dan Ludwig van Beethoven? Het antwoord luidt: nee! Maar toch… hoe vaak kun je in de concertzaal zijn Concert voor viool, cello, piano en orkest opus 56 – beter bekend als het Tripelconcert - horen?

Decca komt nu met een nieuwe opname met louter topsolisten: Nicola Benedetti (viool), Sheku Kanneh-Mason (cello) en Benjamin Grosvenor (piano). Het resultaat is subliem.

Wil je horen hoe dat klinkt? Beantwoord de vraag onderaan deze pagina en maak kans op een van de vijf cd’s die wij mogen weggeven.

Een opgewekt stuk

Beethoven schreef zijn Tripelconcert in 1804-1805, maar hij moest tot 1808 wachten op de première. Het is een concert dat hoge eisen stelt aan de solisten. Met name de balans tussen de piano en de veel zachtere cello kan in een grote zaal problemen opleveren. Ook is het een voor Beethovens doen onproblematisch en opgewekt stuk.

Toch was Beethoven zelf er uiterst tevreden over; anders had hij het concert niet opgedragen aan aartshertog Rudolf van Habsburg, een van zijn belangrijkste beschermheren.

Om het muziekfeest compleet te maken biedt deze nieuwe cd ook een schitterende opname van acht Schotse volksliederen, die Beethoven op verzoek van de Schotse uitgever George Thomson arrangeerde voor stem en pianotrio. De bariton Gerald Finley wordt in deze liederen begeleid door dezelfde musici die de solopartijen in het Tripelconcert voor hun rekening nemen.   

Drie topsolisten

Nicola Benedetti (viool), Sheku Kanneh-Mason (cello) en Benjamin Grosvenor (piano) behoren zonder twijfel tot de beste jonge instrumentalisten uit Groot-Brittannië. In Beethovens Tripelconcert hebben zij het geluk te worden begeleid door het Philharmonia Orchestra, gedirigeerd door de begaafde jonge Fin Santtu-Matias Rouvali. 

Beluister een voorproefje

Prijsvraag (verlopen)

Om kans te maken op deze cd hoef je alleen maar antwoord te geven op de volgende vraag:

Wat studeerde Santtu-Matias Rouvali voordat hij aan zijn studie directie begon?

De prijsvraag loopt tot en met woensdag 12 juni 2024. De winnaars krijgen persoonlijk bericht.

MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading