AVROTROSHans van der Woerd
Nieuw KlassiekNieuw Klassiek
Nieuw KlassiekNieuw Klassiek

Win de cd van Maarten Engeltjes

Twee van de meest geliefde vocale werken uit de Italiaanse barok: dat biedt deze heerlijke nieuwe CD van de Nederlandse countertenor en dirigent Maarten Engeltjes en zijn eigen ensemble PRJCT Amsterdam. Wil je horen hoe dat klinkt? Beantwoord de vraag en maak kans op een exemplaar.

  1. Nieuw Klassiek
  2. Klassiek

Stabat Mater en Nisi Dominus

Van Vivaldi klinkt het beroemde Nisi Dominus, een rond 1716 gecomponeerde psalm voor altstem, strijkers en basso continuo. Het werk is een hoogtepunt uit Vivaldi’s enorme oeuvre. Vooral het vierde deel eruit – het ‘Cum dederit’ – is terecht wereldwijd een hit geworden nadat het gebruikt was voor de James Bond film Spectre. Het Stabat mater van Pergolesi – op deze CD door Engeltjes uitgevoerd samen met de Israëlische sopraan Shira Patchornik – is al sinds de eerste uitvoering in 1736 een van de geliefdste muziekstukken aller tijden. Vivaldi en Pergolesi op hun best in een fraaie uitvoering: wie wil deze CD niet in huis hebben? 

Maarten Engeltjes 

De Nederlandse countertenor en dirigent Maarten Engeltjes timmert ook internationaal steeds meer aan de weg. Met zijn fraaie stem en diepe inzicht in de barokmuziek weet hij te boeien en te ontroeren. In 2017 richtte hij zijn eigen barokorkest op onder de naam PRJCT Amsterdam. Dit is de derde CD die Engeltjes met PRJCT Amsterdam heeft gemaakt.

Prijsvraag (verlopen)

Om kans te maken op deze cd hoef je alleen maar antwoord te geven op de volgende vraag:

In welk koor begon de zangcarrière van Maarten Engeltjes op vierjarige leeftijd?

De prijsvraag loopt t/m dinsdag 9 april 2024. De winnaars krijgen persoonlijk bericht.

MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading