DNA Onbekend Marlijn en Sylvia in gesprek
DNA OnbekendDNA Onbekend
DNA OnbekendDNA Onbekend

Zijn Wim, Brian en Sylvia op het juiste spoor?

Jaren wilde Wim niet weten wie zijn biologische vader was, totdat zijn zoon Brian op onderzoek uitging. Zijn zoektocht leidt tot een zekere Wim die naar de Verenigde Staten is geëmigreerd. Heeft hij het bij het juiste eind? En ook Sylvia wil antwoord op de vraag wie haar biologische vader is.

  1. DNA Onbekend

De in Woerden geboren Wim (82) is als baby direct na de geboorte afgestaan door zijn biologische moeder en geadopteerd. Pas op zijn 17e komt Wim erachter dat hij niet bij zijn biologische ouders woont, maar geloven wil hij het niet. 

Totdat zijn eigen zoon Brian vragen begint te stellen doet hij niets met deze informatie. Brian onderneemt stappen en zoekt naar informatie over de vader van Wim en dus zijn grootvader. De resultaten leiden naar de moeder van Wim. Zij is destijds al overleden, maar wel komt hij uit bij de weduwnaar. Hij vertelt Brian over een zekere Wim die geëmigreerd zou zijn naar de VS.

Zit hij op het juiste spoor? Vader en zoon willen voor eens en altijd weten hoe het zit met hun afkomst. Brian hoopt erop dat het deze man is. Wim zelf wil niet verder met de zoektocht wanneer hij het niet is.

“Het kost mij veel energie”
Wim
DNA Onbekend Wim

DNA Onbekend Brian

Sylvia (64) groeit op als enig kind. Haar moeder kan niet voor haar zorgen en haar vader is onbekend, waardoor ze al snel uit huis wordt geplaatst.

Op dertienjarige leeftijd gaat Sylvia naar een pleeggezin. Ze heeft hier een leuke tijd, maar ook weer ontstaan er ruzies. Vanaf haar 19e zit ze daarom wederom in een gezinsvervangend tehuis.

Inmiddels is er niemand meer die zij kan schaden met haar verhaal, dus wil ze graag achter de waarheid komen.

Na lang aandringen vertelde haar moeder destijds dat ene Johannes haar vader zou zijn. Deze Johannes is helaas overleden, maar heeft nog wel een dochter gekregen: Wilma. Sylvia twijfelt aan het verhaal van haar moeder, omdat het niet klopt met de informatie die ze gevonden heeft. Zouden Sylvia en Wilma halfzussen zijn?

“Ik zie weinig van mijzelf terug”
Sylvia
DNA Onbekend Marlijn en Sylvia

Het verhaal van Wim, Brian en Sylvia zie je woensdag 20 september om 21.30 uur op NPO 1.

MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading