De 25-jarige harpist Joost Willemze is een echt multitalent. Behalve dat hij met harpspelen diverse internationale concoursen won en flink aan de weg timmert als uitvoerend musicus, behaalde hij ook twee bachelors aan de Universiteit Leiden. Hij studeerde er Russisch en Klassieke Talen. Binnen talenttraject 'AVROTROS Klassiek presenteert!' nam Joost zijn debuut-cd op, die in april 2022 is uitgekomen.

Steun het talenttraject en word lid

Op zijn zevende begon Joost met harpspelen om een paar jaar later al toegelaten te worden tot de Academie Muzikaal Talent. Afgelopen september haalde hij aan het Conservatorium van Amsterdam zijn masterdiploma met uitmuntende beoordeling. In de tussentijd won hij in Nederland het Prinses Christina Concours en internationaal was hij prijswinnaar op concoursen van Portugal tot Wales, en van New York tot Zuid-Korea.

Dat Joost een fantastische speler is, bleef niet onopgemerkt. De afgelopen jaren trad hij regelmatig op voor radio en tv en speelde hij in binnen- en buitenland. Nu neemt hij binnen talenttraject ‘AVROTROS Klassiek presenteert!’ zijn debuut-cd op vol werken die stuk voor stuk zijn gecomponeerd of gearrangeerd door de drie grote Franse harpisten uit de eerste helft van de 20e eeuw: Henriette Renié, Marcel Grandjany en Marcel Tournier. De cd kwam in april 2022 uit en werd exclusief toegestuurd aan de leden van AVROTROS Klassiek.

Talenttraject AVROTROS Klassiek presenteert! laat aanstormende muziektalenten hun debuut-cd opnemen en biedt ze een podium op radio en tv. Steun voor 10 euro per jaar dit traject en krijg als dank 3x per jaar de debuut-cd's inclusief luxe magazine thuisgestuurd.

STEUN AVROTROS KLASSIEK

Deel dit artikel